Cum să-ți usuci părul fără să-l electrizezi

Diferitele instrumente de styling care folosesc căldura deteriorează drastic firele de păr. Poate că nu îți pasă atât de mult acum de vârfurile despicate, însă vrei să eviți efectele negative pe care le pot avea acestea peste câțiva ani.
Așa că uscătorul de păr dispare de pe lista noastră de uscare a părului. Mai ales dacă nu vrei să-l deteriorezi sau să-l electrizezi. Mai jos, poți găsi câteva sfaturi care te ajută să-ți usuci părul fără toate acele efecte negative. Iată care sunt acestea!

1. Alege produsele potrivite tipului tău de păr.


Dacă prietena ta cea mai bună folosește spumă de păr și i se aranjează părul perfect, nu înseamnă că este un produs bun și pentru tine. După ce analizezi ce textură și ce tip de păr ai, vei ști ce produse funcționeză cel mai bine pentru podoaba ta capilară.

2. Nu atinge excesiv părul când se usucă.


Fie că dai părul la o parte de pe față, ai un tic de a-l ține după urechi sau orice alt obicei repetitiv, este recomandat să ții mâinile departe de păr când se usucă în mood natural. Atingerea frecventă a firelor de păr duce la electrizarea podoabei capilare, așa că ai răbdare până este complet uscat.

3. Aplică un ulei de păr pe firele ude de păr.


Din momentul în care vei încerca acest truc, vei avea parte de o podoabă capilară fără fire rebele și mai ușor de coafat, mai ales în timpul sezonului rece. Când oprești apa la duș, aplică pe părul ud uleiul de păr.
Cu toate că instinctul tău probabil că te-ar convinge în mod normal să scurgi apa din păr înainte de a aplica orice produs, acest truc este complet diferit. Părul are o putere foarte mare de absorbție atunci când este ud, iar frecarea uleiului pe firele de păr va ajuta la crearea unui scut, pentru a bloca pierderea umezelii din firul de păr, care cauzează electrizarea și încrețirea acestuia. 

4. Folosește un tricou moale din bumbac un pentru a elimina excesul de umiditate.


Prosoapele au, de obicei, o țesătură foarte dură pentru firele de păr. Iar multe persoane își usucă părul cu ajutorul acestora.
Însă există mai multe motive pentru care ar trebui să eviți folosirea prosoapelor pentru uscarea părului, printre care se numără și acestea: deteriorează firul de păr, lasă podoaba capilară puțin cam greu de coafat și duce la apariția firelor rebele. Dacă vrei să-ți usuci părul fără să-l electrizezi, folosește un tricou din bumbac (100%). 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod