Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru noaptea Revelion

Mult aşteptata noapte de Revelion se apropie. În această seară toate femeile îşi doresc să arate cât mai bine, să radieze de frumuseţe. Iar pentru o imagine perfectă ai nevoie de un ten fără cusur.

Mult aşteptata noapte de Revelion se apropie. În această seară toate femeile îşi doresc să arate cât mai bine, să radieze de frumuseţe.  Iar pentru o imagine perfectă ai nevoie de un ten fără cusur. O piele curată, hidratată, strălucitoare este visul oricărei femei.

Dar ce te faci dacă tenul tău îi lipsesc aceste calităţi? Nimic mai simplu. Ai nevoie de un program special de revigorare care să te ajute să ai un ten perfect pentru noaptea dintre ani.

Începe cu un gomaj 

Primul pas pe care îl ai de făcut este exfolierea. Ai nevoie de un gomaj blând care să te ajute să îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţă, iar produsele pe care le foloseşti nu trebuie să-ţi usuce tenul.

Printre ingredienţii gelului tău exfoliant trebuie să găseşti şi acizii de fructe (AHA). Aceştia au proprietăţi exfoliante, stimulând eliminarea stratului superficial de celule îmbătrânite şi regenerarea pielii din profunzime. Dacă punctele negre îţi dau bătaie de cap, cafeaua te poate ajuta. Aplică o mască abrazivă din cafea măcinată, amestecată cu albuşul unui ou. Aplică pe faţă executând un masaj uşor şi lasă să acţioneze până se usucă, după care îndepărtează cu apă călduţă.

O mască hrănitoare

După ce ţi-ai făcut un gomaj, iar tenul tău este curat şi strălucitor, ai nevoie de hidratare şi hrănire.

Aşa că, o mască pentru faţă este perfectă. Dacă alegi produse din comerţ, caută-le pe cele pe bază de ulei de migdale, proteine din lapte şi extract din miere. Acestea au un puternic efect hidratant. Dacă eşti adepta ingredientelor naturale, atunci îţi poţi prepara măşti hrănitoare pentru tenul tău, la tine acasă. Principalele ingrediente sunt mierea, fructele sau uleiurile naturale. O mască foarte bună pentru tenul tău pe timp de iarnă este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă.
Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

Ajutor de la uleiuri

În sezonul rece, principala problemă a tenului nostru este deshidratarea. Tocmai de aceea, ai nevoie de un ajutor suplimentar. Uleiul de avocado este renumit pentru puterea lui de hidratare. Se aplică pe pielea încă udă, după baie. Este bogat în vitaminele A, B, D, E, K, fier, zinc şi magneziu. Desemenea, conţine acizii graşi nesaturaţi care restabilesc funcţia de "barieră" a epidermei.  

Hidratare din interior 

Dacă vrei ca tenul tău să arate bine şi să strălucească de sănătate, ai nevoie de hidratare.

Însă, folosirea unor creme nu este suficientă. De aceea, hidratarea trebuie să vină şi din interior. Iar dacă nu eşti un mare fan al apei plate, încearcă ceaiurile. Fie că alegi unul verde, negru sau banalul ceai de muşeţel, tenul tău îţi va mulţumi. Important este să bei zilnic cât mai multe lichide. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod