Cum să-ți păstrezi mâinile catifelate pe timpul iernii. 5 reguli de îngrijire

Temperaturile scăzute și vântul rece sunt responsabile pentru uscarea excesivă a pielii și apariția efectului neplăcut de piele crăpată la nivelul mâinilor pe timpul iernii
Există câteva trucuri simple care te vor ajuta să-ți păstrezi mâinile catifelate chiar dacă afară este foarte frig. Iată ce să încerci:

Poartă mănuși

Una dintre cele mai importante reguli pentru mâini frumoase este aceea de a le proteja de temperaturile scăzute, de vânt și umezeală. Poartă întotdeauna mănuși când ieși afară, mai ales dacă știi că vei petrece mai mult timp în aer liber. O pereche de mănuși tricotate sunt ideale pentru a-ți ține de cald, iar mănușile din piele naturală au capacitatea de a bloca pătrunderea aerului rece. De asemenea, nu uita că mănușile de menaj sunt cu atât mai importante pe timpul iernii.
Poartă mănuși din cauciuc atunci când faci curățenie și folosești substanțe periculoase pentru că pielea ta va fi mult mai puternic afectată dacă este crăpată și sensibilă.

Șterge-te bine pe mâini după ce te speli

De fiecare dată după ce te speli pe mâini, ai grijă să te ștergi foarte bine cu un prosop textil sau din hârtie. Este o greșeală majoră să-ți lași mâinile umede să se usuce treptat sau mai grav, să ieși afară din casă cu mâinile umede. Imediat după spălare, pielea ta este foarte vulnerabilă, temperaturile scăzute putând să provoace rapid uscarea și crăparea mâinilor. 

Folosește un săpun blând

Cele mai multe săpunuri conțin agenți de curățare puternici, care îndepărtează eficient murdăria. Dar tocmai această calitate a lor le fac nocive pentru pielea mâinilor pe timpul iernii.
Săpunurile dure îndepărtează stratul hidrolipidic protector de la suprafața pielii, care are rolul de a menține pielea hidratată și catifelată și de a apăra de factorii nocivi de mediu. Folosește un săpun de mâini delicat, cu un conținut ridicat de glicerină sau cu o formulă specială pentru piele uscată.

Hidratează-le în fiecare seara

Așa cum în fiecare seară te demachiezi și aplici o cremă de noapte pentru tenul tău, la fel ar trebui să ai un ritual de îngrijire și pentru mâinile tale. Nu uita că mâinile sunt primele care trădează vârsta. Aplică în fiecare seară o cremă hidratantă, chiar înainte de culcare.
Îți va fi mult mai ușor să-ți amintești dacă păstrezi tubul de cremă pe noptieră. Folosește creme cu formule grase pentru îngrijirea mâinilor pe timp de noapte. În timpul somnului, aceasta va fi absorbită completă în piele, iar dimineața te vei trezi cu mâini catifelate.

Aplică un tratament intensiv o dată pe săptămână

Oferă-le mâinilor tale un răsfăț binemaritat cel puțin o dată pe săptămână. Masează-le cu puțin zahăr amestecat cu ulei de măsline pentru a îndepărta celulele moarte. Aplică pe mâini o cantitate generoasă de vaselină cosmetică și pune-ți apoi o pereche de mănuși din cauciuc sau din plastic.
Dormi cu mănușile pe mâini o noapte întreagă sau așteaptă cel puțin o oră pentru ca vaselina să-ți hidrateze intens pielea. Mâinile tale vor arăta impecabil dacă repeți acest tratament o dată pe săptămână.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod