Cum să-ţi îngrijeşti tenul sensibil? De ce creme ai nevoie

Tot mai multe femei se plâng că au o piele sensibilă şi că suferă de roşeaţă, iritaţii sau inflamarea tenului. Unele persoane se nasc cu o astfel de piele, iar altele o capătă pe parcursul vieţii din cauză că folosesc produse cosmetice neadecvate.

Tot mai multe femei se plâng că au o piele sensibilă şi că suferă de roşeaţă, iritaţii sau inflamarea tenului. Unele persoane se nasc cu o astfel de piele, iar altele o capătă pe parcursul vieţii din cauză că folosesc produse cosmetice neadecvate.

Poluarea, stresul sau dieta haotică sunt alţi factori care contribuie la transformarea tenului tău. De aceea, ai nevoie de o îngrijire special concepută pentru tenul sensibil.

Demachierea
Primul pas în îngrijirea tenului sensibil este curăţarea cu un demachiant special.

Este foarte important să alegi un demachiant care să nu conţină substanţe iritante sau care usucă pielea (alcool sau parfum). Loţiunile micelare sunt foarte potrivite pentru demachierea de dimineaţă şi de seară.

De asemenea, uleiurile vegetale (de măsline, de migdale sau de caise) pot curăţa fără să irite tenul sensibil. După demachiant, foarte multe persoane folosesc loţiunea tonică. Chiar dacă acest produs este destinat în tenurilor grase şi cu tendinţă acneică, loţiunea tonică poate fi folosită şi de femeile cu ten sensibil.

Însă, ele au nevoie de o loţiune mult mai blândă, care să protejeze pielea fragilă. Aşa că, mare atenţie la lista de ingredienţi. Cuvintele alcool şi parfum nu au ce căuta. Pentru persoanele cu ten sensibil, loţiunea tonică se poate înlocui cu apă termală sau cu apă de trandafiri.

Hidratare şi protecţie

Când vorbim despre un ten sensibil, un lucru este foarte sigur: hidratarea este esenţială. Femeile cu tenul iritat au nevoie de creme calmante, emoliente şi antiinflamatoare.  Cremele cu extract de muşetel, alantoină sau vitaminele A şi E protejează şi hrănesc pielea sensibilă.

Ideal este să te uiţi mereu pe lista cu ingredienţi şi să cauţi acele produse care conţin substanţe cu efect calmant. De asemenea, protecţia este şi ea la fel de importantă ca şi hidratarea. Încearcă să foloseşti creme de zi care au şi factor de protecţie dacă ţi se pare prea mult să foloseşti o cremă specială.

Exoliere
Chiar dacă ţi se pare ciudat, şi tenul sensibil are nevoie de exfoliere. Binenţeles că exfoliantul folosit trebuie să fie unul foarte blând, iar procesul nu trebuie făcut mai mult de două ori pe lună.

Doar aşa vei îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii şi vei favoriza înnoirea celulară.


În concluzie, dacă ai un ten sensibil evită produsele care conţin conservanţi, coloranţi, parfum şi alcool. Aceşti ingredienţi nu vor face altceva decât să-ţi irite şi mai mult pielea şi să-ţi accentueze senzaţia de strângere şi mâncărime a tenului. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 19 Nov 2012, 10:04
    ingrijire

    Alegeti produse Bioten si Neutrogena din magazinul http://www.Fidelityshop.ro pentru fiecare dintre operatiunile de ingrijire.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod