Cum să-ți îngrijești corect tenul după vârsta de 30 de ani

Cum să-ți îngrijești corect tenul după vârsta de 30 de ani

Este vârsta la care pielea începe să-și piardă elasticitatea, să fie deshidratată și lipsită de strălucire, iar schimbările hormonale pot duce la apariția petelor pigmentare
În jurul vârstei de 30 de ani se întâmplă unele dintre cele mai importante lucruri din viața unei femei. Te căsătorești, devii mamă, cariera este în plin avânt sau ai o mulțime de planuri pe care vrei să le realizezi. În orice caz, este o perioadă aglomerată, plină de momente frumoase, dar și stresante. Pe lângă toate acestea, este vârsta la care pielea începe treptat să-și piardă elasticitatea, să fie deshidratată și lipsită de strălucire, iar schimbările hormonale pot duce la apariția petelor pigmentare. De aceea, tenul tău are nevoie de îngrijire specială odată ce ai trecut pragul vârstei de 30 de ani. Iată cum să-ți îngrijești corect tenul:

Folosește un exfoliant chimic de două ori pe săptămână

Exfolierea este o etapă importantă în îngrijirea pielii, cu atât mai mult după 30 de ani. Stimulează procesul de reînnoire celulară, iar dacă exfoliezi de două ori pe săptămână, pielea ta va avea un aspect proaspăt și luminos.
Chiar dacă nu ți se pare o idee prea bună să folosești acizi pentru piele, formulele delicate de exfolianți chimici te vor ajuta de fapt să echilibrezi nivelul hidratării și să previi pierderea apei din țesut. Alege produse pe bază de acizi și antioxidanți care îți exfoliază și hidratează în același timp pielea.

Combate petele pigmentare folosind vitamina C

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă femeile după vârsta de 30 de ani este apariția petelor pigmentare. Acestea pot fi cauzate de expunerea la soare, de cicatricile rămase în urma acneei sau de schimbările hormonale din timpul sarcinii, care provoacă melasma. Este important să combați sau să previi aceste dereglări ale pigmentării cu ajutorul substanțelor cu rol de uniformizare a culorii pielii. Una dintre ele este vitamina C, care te va ajuta să păstrezi uniformă culoarea tenului.
Folosește creme sau seruri cu o concentrație mare de vitamina C.

Stimulează producția de colagen și combate apariția ridurilor cu ajutorul retinolului

Colagenul este substanța care oferă elasticitate și suplețe pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul colagenului scade, ceea ce duce la apariția ridurilor și a liniilor fine. Produsele de îngrijire pe bază de retinol stimulează producția de colagen, dar în același timp au și alte efecte deosebit de benefice asupra pielii, precum estomparea petelor, stimularea reînnoirii celulare și prevenirea acneei. Retinolul are și efecte adverse, provocând uscarea excesivă a pielii și iritații, de aceea ar trebui să folosește produse cu concentrație mare de retinoizi numai dacă ți-au fost recomandate de medicul dermatolog. Retinolul este interzis în sarcină și în timpul alăptării.
Cremele cosmetice din comerț care au o concentrație mică de retinol sunt potrivite pentru folosirea zilnică.

Protejează zona sensibilă a ochilor

Nevoia unei creme special concepute pentru îngrijirea pielii delicate din jurul ochilor devine tot mai mare odată cu înaintarea în vârstă. Este perioada în care ridurile încep să se formeze și să se accentueze, de aceea trebuie să oferi pielii din jurul ochilor o atenție deosebită. Aplică în fiecare dimineață și seară cremă special concepută pentru prevenirea apariției ridurilor în zona ochilor.

Folosește în fiecare zi cremă cu factor de protecție solară

Protecția solară este esențială pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii provocată de razele ultraviolete, care poartă denumirea de fotoîmbătrânire. Folosirea zi de zi a unei creme cu SPF este un pas obligatoriu, indiferent de anotimp.
În acest fel îți protejezi tenul și previi apariția prematură a ridurilor și a petelor pigmentare. Produsele de protecție solară care conțin oxid de zinc și dioxid de titan creează o barieră între piele și razele UV, fiind mult mai eficiente pentru protejarea tenului, potrivit specialiștilor citați de allure.com. 

Aplică o mască hidratantă o dată pe săptămână

Poți privi măștile ca pe adevărate suplimente pentru o piele frumoasă. Acestea conțin ingrediente care hidratează intens, catifelează și îi oferă tenului tău acea prospețime naturală. Folosește o mască pentru hidratare o dată pe săptămână, pentru a-ți hrăni intens pielea.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod