Cum să-ți îngrijești corect pielea după epilarea cu ceară

Cum să-ți îngrijești corect pielea după epilarea cu ceară

Știm cât de dureroasă este epilarea cu ceară, dar este în același timp un rău necesar. Chiar dacă epilarea nu este deloc plăcută, te vei simți apoi minunat când pielea ta va fi perfect netedă și catifelată.
Iar ca rezultatele să fie impecabile, este necesar să respecți unele reguli absolut esențiale după epilare, când pielea ta este mult mai sensibilă.

În urmă epilarii, pielea suferă modificări, iar stratul de la suprafața acesteia este fragil și iritat. Că să nu te confrunți cu iritatie, roșeață, usturime, dar și cu apariția coșurilor, este indicat să știi care sunt lucrurile pe care le poți face și ce ar fi bine să eviți după epilare. Iată ce recomandă specialiștii Rica: 

Ce ar trebui să faci după epilare?


1. Folosește un prosop moale în care să pui cuburi de gheață.
Masează-ți picioarele cu acest prosop pentru a-ți calma pielea. Mai mult decât atât, cu ajutorul acestui masaj vei reuși să scapi de roșeață și de iritația post epilare.
2. Apelează la un produs hidratant, precum un ulei, care să te ajute să îndepărtezi rezidurile de ceară. Pe lângă aceasta, uleiul va hidrata intens pielea și îi va reda strălucirea.
3. Folosește o loțiune hidratantă și hrănitoare zilnic, după ziua epilarii. Poți opta pentru variante răcoritoare, precum loțiunile pe baza de aloe vera. 
4.
În cazul în care rămâi cu vânătăi, optează pentru un machiaj cu produse minerale. Se poate întâmpla, dacă ai pielea prea fină, să ți se spargă vase de sânge în timpul epilarii. Din nefericire, după ce te vei confrunta cu acest fenomen, te vei alege cu mici vânătăi. Acestea vor arăta, desigur, inestetic. Dacă vrei să le acoperi, optează pentru produse de machiaj minerale. De ce? Pentru că acestea nu vor irita pielea, iar textura lor ușoară îi va permite să respire.

Ce NU ar trebui să faci după epilare?


1. Evită să-ți masezi picioarele cu mâinile nespălate, pentru a preveni apariția coșurilor. 
2.
Evită orice tip de îmbăiere în piscine, saune sau spa-uri. Așteaptă până când pielea este complet vindecată, iar astfel vei preveni orice fel de infecție!
3. Evită să faci baie în cadă timp de câteva zile. Optează pentru un dus cu apă călduță!
4. Nu îți stoarce coșurile imediat după epilare. Există risc de infecție!
5. Nu consuma alcool sau cafea timp de câteva ore. Aceste două alimente stimulează deshidratarea, iar pielea va fi și mai sensibilă!
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod