Cum să-ţi faci acasă tratament pentru păr cu ulei cald

Uleiurile naturale sunt o adevărată mină de aur pentru frumuseţea ta. Le poţi folosi pentru hidratarea pielii, pentru măştile faciale, dar şi pentru înfrumuseţarea părului.
Iar în această categorie intră o gamă foarte largă de uleiuri naturale: de măsline, avocado, susan, sâmburi de struguri, porumb, migdale, argan, unt de cocos, cacao sau shea, iar lista poate continua. Important este să alegi uleiuri virgine, nerafinate, presate la rece, pe care le găseşti în magazinele cu produse naturiste.

În saloanele de înfrumuseţare, tratamentul cu ueli cald pentru păr este foarte căutat, dar şi costisitor. De aceea, este mult mai simplu să-l faci singură acasă.


Tratament pentru păr cu ulei cald. Are foarte multe beneficii. Iată care sunt:


- te ajută să scapi de mătreaţă. Uleiul hidratează scalpul uscat şi previne astfel descuamarea pielii sub forma "fulgilor" de mătreaţă atât de enervanţi.
- vitaminele, mineralele şi nutrienţii din uleiurile naturale hrănesc pielea capului şi ajută la regenerarea firelor de păr.
- uleiul încălzit şi masajul pe care îl faci în timpul aplicării stimulează circulaţia sanguină la nivelul scalpului, sporind astfel oxigenarea rădăcinilor.
- pătrunzând în profunzimea firelor de păr, uleiul îi oferă strălucire, rezistenţă şi un aspect foarte sănătos.
- uleiul ajută la aranjarea cuticulelor, micii solzişori care acoperă suprafaţa fiecărui fir de păr.
Cu cât aceştia sunt aşezaţi uniform, precum solzii unui peşte, cu atât părul tău este mai strălucitor şi mai rezistent.

Acum că ai aflat cât de util este un simplu tratament cald cu ulei pentru părul tău, iată şi cum îl poţi face singură, acasă:


- încălzeşte 100 ml de ulei de măsline (sau oricare alt ulei natural pe care îl doreşti sau pe care îl ai la îndemână), până ce devine călduţ.
- toarnă puţin ulei în palmă, apoi aplică pe toată lungimea părului, suviţă cu şuviţă, de la rădăcini şi până la vârfuri.
- aplică suficient ulei şi la rădăcică, masând delicat pielea capului.
- înfăşoară-ţi părul cu un prosop sau prinde-l într-un coc.
- spală-te pe cap după cel puţin 20 de minute.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 7 Oct 2013, 09:14
    Multumesc!

    Tratamentele pentru par chiar ma intereseaza, am parul uscat si fara stralucire :(

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod