Cum să-ți cureți acasă unghiile din acril și gel. Metoda corectă

Construcțiile pentru unghii realizate din materiale speciale așa cum sunt pudra acrilică îți permit să ai unghii lungi și frumoase fără să te străduiești prea mult.
În această perioadă în care saloanele de înfrumusețare sunt închise este aproape imposibil să întreții manichiura din gel și acril. Singura soluție este să dai jos de pe unghii construcțiile din acril, iar acest lucru se face printr-o metodă specială, care nu afectează sănătatea unghiilor naturale.
 

Curățarea manichiurii cu gel


Pentru această metodă ai nevoie de:

- acetonă pură
- dischete din bumbac
- folie de aluminiu
- o pilă buffer
- un dispozitiv pentru împins cuticulele sau un băț din lemn pentru înghețată

Pasul 1
Cu pila buffer, mătuiește fiecare unghie în parte pentru a îndepărta stratul lucios de deasupra. În acest fel elimini stratul superior și permiți acetonei să pătrundă în interiorul stratului profund de gel pentru a-l dizolva.
Nu pili prea mult suprafața unghiei pentru că riști să subțiezi unghia naturală.

Pasul 2
Înmoaie dischetele din bumbac în acetonă și aplică pe fiecare unghie câte una. Înfășoară apoi vârful fiecărui deget cu folie de aluminiu pentru ca dischetele să stea cât mai bine fixate pe unghie. Astfel acetona va intra mai bine în stratul de gel, fără să se evapore. Lasă să acționeze timp de 10-15 minute.
 

Citește și: Manichiură franțuzească pentru unghii scurte. Cele mai frumoase 50 de modele 


Pasul 3
Scoate folia de aluminiu și dischetele cu acetonă de pe degete. Gelul ar trebui să se curețe pe la margini. Dacă nu se curăță, aplică iar discheta cu acetonă și folia de aluminiu.
Folosește unealta pentru cuticule sau bățul pentru înghețată ca să împingi și să ridici cu grijă restul de gel. Poți să aplici puțină presiune, dar nu apăsa cu putere.

Pasul 4
După ce ai curățat gelul de pe unghii, folosește pila pentru a elimina eventualele resturi de gel. Spală-te pe mâini și aplică o cremă intens hidratantă sau un ulei pentru cuticule. Acetona usucă pielea, de aceea este foarte important să aplici o cremă intens hidratantă.

Curățarea manichiurii cu acril


Ai nevoie de:

- acetonă pură
- pungă resigilabilă
- pilă buffer
- un dispozitiv pentru împins cuticulele sau un băț din lemn pentru înghețată

Construcțiile din acril nu pot fi curățate la fel de ușor precum oja semipermanentă sau manichiura cu gel.
Acrilul este mai rezistent, motiv pentru care nu este suficient doar să aplici dischete înmuiate în acetonă. 

Pasul 1
Este necesar să-ți scurtezi unghiile dacă sunt lungi. Pilește apoi suprafața unghiilor cu o pilă buffer astfel încât să elimini stratul superior care sigilează acrilul. Dacă nu elimini acest strat, acetona nu va pătrunde în interiorul acrilului și nu îl va putea dizolva.

Pasul 2
Toarnă acetonă pură într-o pungă resigilabilă pentru alimente, astfel încât să umpli un colț. Bagă mâna în pungă și ține-ți degetele strânse astfel încât să le poți scufunda pe toate în acetonă. Strânge punga în jurul încheieturii mâinii și lasă acetona să acționeze timp de zece minute.

Pasul 3
Scoate mâna din pungă și curăță fiecare unghie în parte folosind un bețișor din lemn sau o ustensilă pentru împins cuticule.
Acrilul se va fărâmița și se va desprinde ușor de pe unghii. Curăță cu grijă fiecare unghie, fără să apeși prea tare. Bagă iar degetele în acetonă după ce ai curățat cea mai mare parte a acrilului, pentru ca acesta să fie complet dizolvat.

Pasul 4
Folosește o pilă pentru a elimina eventualele resturi de acril de pe unghii. Spală-te pe mâini și aplică o cremă intens hidratantă sau un ulei natural.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod