Cum să-ți creezi o rutină zilnică pentru îngrijirea tenului. 5 pași simpli pentru o piele perfectă

Cum să-ți creezi o rutină zilnică pentru îngrijirea tenului. 5 pași simpli pentru o piele perfectă

O greșeală majoră pe care o fac foarte multe femei când vine vorba de îngrijirea tenului este lipsa unui ritual corect pe care să-l respecte zilnic.
Poate că te confrunți cu acnee, puncte negre, piele uscată sau prea grasă și diferite alte imperfecțiuni care te stresează peste măsură. Ai încercat tot soiul de produse cosmetice, de la creme, serumuri, măști sau tratamente naturiste și cu toate astea încă nu ai rezultatele pe care le vrei.

Dar problema este că cele mai multe femei nu își creează un ritual zilnic de îngrijire pe care să-l păstreze pentru o perioadă suficient de lungă de timp astfel încât să se vadă rezultatele. De asemenea, alegerea produselor de îngrijire la întâmplare, în funcție de promisiunile din reclame sau de pe ambalaj, înrăutățește și mai mult situația. Dacă folosești ingrediente care nu sunt potrivite nevoilor pielii tale, nu faci altceva decât să agravezi problemele tenului. Iată ce ar trebui să includă rutina ta zilnică sau săptămânală pentru îngrijirea tenului:

Spălarea tenului - dimineața și seara


Chiar dacă folosești apă micelară sau demachiant pentru a-ți curăța tenul, este foarte important să te speli pe față în fiecare dimineață și seară. Folosește un gel pentru curățare cu formulă delicată, fără săpun.
Pentru a obține o curățare eficientă, spală-ți tenul timp de cel puțin 30 de secunde, masând delicat. Nu este suficient doar să aplici gelul pe pielea udă, să masezi de două ori și să te clătești. Este necesar să acorzi timp etapei de curățare, astfel încât produsul pentru spălarea tenului să acționeze în profunzime și să curețe porii. 

Tonifierea - dimineața și seara


Alege o loțiune tonică fără substanțe care îți pot afecta bariera naturală de protecție a pielii precum alcool denaturat, etanol sau alcool isopropilic. „Aceste ingrediente se găsesc de obicei în loțiunile tonice și ar trebui evitate”, declară pentru byrdie.com esteticiana Renee Rouleau. Încearcă un produs pentru tonifire delicat cu pielea, care oferă un plus de vitalitate și strălucire tenului tău.

Aplicarea unei creme hidratante cu SPF - dimineața


Folosirea unei creme hidratante cu factor de protecție solară este un pas esențial în îngrijirea zilnică a pielii. Nu ar trebui să sari niciodată peste acest pas, indiferent de anotimp, pentru că razele UV sunt prezente pe toată durata anului, indiferent de anotimp sau vreme.
Nivelul SPF al cremei pe care o folosești zilnic trebuie să fie cel puțin 30. „Când îți hidratezi pielea, ar trebui să alegi două aplicări, una pe față și una pe gât. Protecția solară nu ține doar de valoarea SPF, dar și de cantitatea pe care o aplici”, spune specialista. Ingredientele pe care să la cauți la o cremă hidratantă de zi sunt dimeticonă, pantenol sau acid hialuronic.

Folosirea unui ser antioxidant - noaptea


Antioxidanții au rolul de a combate radicalii liberi și de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii. Esteticiana recomandă folosirea unui ser care conține antioxidanți precum vitamina C și ingrediente nutritive și reparatoare așa cum este extractul de alge marine. Alte ingrediente naturale cu efect revitalizant sunt rozmarinul sau menta. Dacă pielea ta este afectată de pete pigmentare, vitamina C te va ajuta să uniformizezi nuanța tenului. 

Aplicarea unei creme nutritive - noaptea


Seara poți să folosești o cremă hidratantă cu consistență mai densă, fără SPF, care îți va hidrata și hrăni pielea în timp ce dormi. Alege o cremă de noapte care se potivește tipului tău de ten.
Un ingredient foarte eficient pe care să-l alegi este retonolul. Acesta are numeroase beneficii pentru piele, de la accelerarea regenerării celulare și până la tratarea coșurilor, comedoanelor și a punctelor negre. Retinolul poate să estompeze petele pigmentare, unformizând nuanța pielii.

Exfolierea chimică -  o dată pe săptămână


Exfolierea chimică este de preferat în locul exfolierii mecanice, realizate cu ingrediente cu efect abraziv. Este suficient să folosești o dată pe săptămână un tratament cu acid glicolic. „Acidul glicolic este un alfa-hidroxi acid recomandat adesea de specialiști pentru că are molecule de dimensiuni mici care sunt absorbite adânc în piele”, spune Rouleau. „În acest fel dizolvă celulele moarte de la suprafața pielii și face tenul mai luminos, mai neted și îi uniformizează culoarea”, declară specialista.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod