Cum să scapi de cicatricile provocate de acnee

Chiar şi coşurile mici pot lăsa în urmă cicatrici persistente, mai ales dacă faci unele greşeli atunci când sunt pe punctul de a se vindeca
Oricine se poate confrunta cu cicatricile provocate de acnee. Se întâmplă uneori ca o mică inflamaţie să lase pe piele urme vizibile pentru o lungă perioadă de timp, care apoi devin permanente. Iată ce poţi face pentru a preveni apariţia cicatricilor noi rămase în urma coşurilor, dar şi pentru a le estompa pe cele mai vechi:

Aplică gel de Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă cu proprietăţi vindecătoare fascinante, folosită de mai bine de 2000 de ani pentru îngrijirea pielii. Dacă ai auzit că este foarte bună pentru a calma arsurile solare, află că este la fel de eficientă şi pentru a preveni formarea cicatricilor.
Aloe Vera conţine saponine, substanţe care au rol antibacterian. Aplică pe coşurile aflate în proces de vindecare, pentru a hidrata, a stopa dezvoltarea bacteriilor şi a reduce în acest fel urmele lăsate de coşuri pe piele.

Foloseşte vitamina C

Este unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru estomparea petelor şi uniformizarea culorii tenului. Investeşte într-un ser pentru ten cu un conţinut ridicat de vitamina C sau fă-ţi singură o astfel de soluţie diluând cu apă câteva picături de zeamă de lămâie.
Când este aplicată pe cicatrici, vitamina C reuşeşte să le estompeze treptat culoarea, făcându-le mai puţin vizibile. Ai grijă să nu aplici pe răni, pentru că este iritantă.

Încearcă terapia cu ace

Cunoscută ca micro-needling, această terapie presupune folosirea unui dispozitiv special conceput, prevăzut cu numeroase ace subţiri care înţeapă superficial pielea. Fie că alegi o rolă specială pentru folosirea acasă, fie că apelezi la ajutorul unui dermatolog pentru această procedură, terapia micro-needling stimulează pielea să producă mai mult colagen.
Iar în acest fel grăbeşte procesul de vindecare şi reduce vizibil cicatricile.

Foloseşte zilnic cremă cu factor de protecţie solară

Este o regulă esenţială de care trebuie să ţii cont dacă vrei un ten cu o nuanţă uniformă, lipsit de cicatrici sau pete pigmentare. Dacă te expui în mod constant la soare, coşurile aflate în proces de vindecare se vor transforma în cicatrici persistente. De aceea este esenţial să aplici în fiecare zi pe ten o cremă cu factor de protecţie ridicat.

Mergi la dermatolog

Cele mai multe cicatrici noi ar trebui să se estompeze în două luni, dar pentru cele adânci sau puternic pigmentate este necesar să apelezi la ajutorul unui medic dermatolog. În cabinetele dermatologice sunt folosite terapii speciale pentru eliminarea cicatricilor, aşa cum sunt cele cu laser.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod