Cum sa ramai frumoasa, iarna

Regulile pentru frumusete, iarna, sunt diferite de cele din perioada calda. In consecinta, grija pentru pielea si vitalitatea ta, trebuie sa devina o preocupare majora.
Regulile pentru frumusete, iarna, sunt diferite de cele din perioada calda. In consecinta, grija pentru pielea si vitalitatea ta, trebuie sa devina o preocupare majora.

Sfaturile de mai jos sunt culese si adaptate din cartea “100 de retete preparate de tine, pentru tine”, a frantuzoaicei Joséphine Fairley. Prima recomandare a lui Joséphine Fairley pentru perioada de iarna, dar nu numai, este hidratarea si respectarea celor doi litri de lichid pe zi.
 

Mic dejun pentru vitalitate


Temperaturile scazute solicita organismul, iar in consecinta metabolismul are nevoie de proteine de calitate, de minerale si de multe vitamine. Masa de dimineata este mai importanta ca niciodata in perioada rece.
Asa ca mananca dimineata.
Cele mai bune solutii: un ou tare, o felie de paine integrala cu miere si o cafea sau o bucata de carne alba si cateva bucatele de legume sau cereale si lapte ori iaurt. Dar, indiferent ce alegi, adauga o salata de fructe si legume crude, care te va face sa ai o zi minunata.

Reteta preferata a lui Joséphine Fairley: un mar sau o para, o mandarina sau o portocala, obligatoriu un morcov mic, boabele unui ciorchine de strugure sau o lingura de stafide, cateva picaturi de suc de lamaie proaspat stoarsa, 15-20 de picaturi de propolis lichid (il gasesti in magazinele de tip plafar), totul amestecat cu o lingurita de miere si putina apa.
Amesteca toate aceste ingrediente curatate si taiate in bucatele si consuma salata, cu tot cu sucul lasat, imediat dupa ce a fost facuta.

La capitolul timp operatiunea inseamna fix cinci minute. Combinatia iti asigura pilula de sanatate si energie pentru urmatoarele 24 de ore.
 

Reteta pentru un ten de papusa


Marea problema o reprezinta variatiile de temperatura si aerul uscat, in urma incalzirii centralizate.
Ceea ce rezulta este un ten ofilit, tern, o fata palida si lipsita de stralucire, care tanjeste dupa soare. Solutia: o masca binefacatoare, capabila sa hraneasca pielea in profunzime si sa-i redea stralucirea din mijlocul verii.

Ingredientele sunt simple si le gasesti in toate magazinele naturiste: o lingura de argila alba, o lingurita de spirulina pudra (se gaseste si in farmacii si in magazinele naturiste ambalata in borcane de 200 grame), o jumatate de lingurita de ulei din nuci de Macadamia (de la plafar), trei-cinci picaturi de ulei de lamaie, vitamina E (o capsula cu ulei – de la farmacie).
Amesteca spirulina cu argila.
Adauga uleiurile si putina apa plata pana rezulta o pasta groasa. Intinde masca pe fata bine curatata si lasa masca sa actioneze  10 - 15 minute.
Este recomandata o data pe saptamana, pana vine primavara.
 

Gomaj pentru corp


Sa nu te mire ca ai tendinta sa te neglijezi, in perioada rece. Toate femeile fac asta. Pe de o parte, din cauza lipsei de timp, pe de alta, din cauza faptului ca esti infofolita si pielea nu mai este un “accesoriu”.

Uitam mai ales genunchii, pielea de pe picioare, care sufera din cauza lipsei de aer si de lumina, ascunsa in spatele ciorapilor si al pantalonilor. La fel si coatele si, nu in ultimul rand, umerii si spatele.
Poti compensa toate acestea prin gomaj, care face pielea sa straluceasca si sa astepte nerabdatoare primavara.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali filip pe 21 Ian 2013, 16:21
    Multumim pentru sfaturi

    De mai bine de un an folosesc doar produse bio, crème cu extracte naturale si am incercat mai multe pana sa gasec ceva potrivit. Mai nou am testat crema de la Weleda, intens hidratanta cu extract de iris si cu ulei de jojoba. Are o textura fina, pielea mea o tolereaza bine. Chiar imi place.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod