Cum să previi apariţia ridurilor pe gât. 5 reguli

Ai foarte multă grijă de tenul tău, dar cu siguranţă ignori pielea de pe gât şi decolteu. Aceste zone sunt predispuse la apariţia ridurilor şi sunt de obicei primele care arată semnele îmbătrânirii.
O piele a gâtului lăsată şi brăzdată de riduri va eclipsa chiar şi cel mai neted ten. Iată ce să faci ca să previi apariţia ridurilor pe gât:

Foloseşte suficientă cremă cu factor de protecţie solară

Cea mai eficientă metodă de a-ţi proteja gâtul de formarea ridurilor este folosirea cremelor cu SPF. Şi este necesar să aplici suficient produs, nu doar să întinzi puţin în timp ce aplici şi pe ten. Foloseşte o cantitate cât un bob de mazăre pentru ten şi cât două boabe de mazăre pentru gât şi decolteu.
Vei proteja pielea sensibilă a acestor zone de efectele nocive ale razelor ultraviolete, care accelerează îmbătrânirea.

Acoperă-te când stai afară

Poartă o pălătie cu boruri largi atunci când petreci timp în aer liber pentru a te proteja de eventualele arsuri solare în zona gâtului şi a decolteului. Pentru că piele este sensibilă pe aceste suprafeţe, există riscul apariţiei petelor pigmentare şi a ridurilor premature. De asemenea, razele UV determină pierderea elasticităţii pielii prin distrugerea colagenului.

Aplică cremă de faţă

Nu este necesar să investeşti în creme şi produse special concepute pentru îngrijirea gâtului. Este suficient să aplici pe gât crema pe care o foloseşti în fiecare dimineaţă şi seară pentru tenul tău.
Caută produse care conţin peptide sau retinol, aceste substanţe având un rol important în stimularea producţiei de colagen, proteina care oferă elasticitate pielii.

Dormi pe spate

Un alt truc simplu care te va ajuta să previi formarea ridurilor accentuate pe gât este acela de a dormi cu faţa în sus. Gâtul tău va fi într-o poziţie corectă, iar pielea nu va forma pliuri, aşa cum se întâmplă când dormi pe burtă sau pe o parte.

Nu mai sta cu ochii în telefon

Poate nu te-ai gândit până acum, dar orele petrecute zi de zi cu ochii în telefon, având acea postură aplecată, cauzează în timp formarea ridurilor premature. Este o poziţie care îţi afectează grav atât postura şi coloana vertebrală, cât şi pielea gâtului.
Pliurile care se formează prin aplecarea capului devin mult mai adânci pe măsură ce petreci tot mai mult timp privind în telefon. Este de preferat să ţii telefonul la nivelul ochilor, astfel încât să-ţi îndrepţi gâtul atunci când îl priveşti.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod