Cum să previi apariția ridurilor în jurul ochilor

Unele riduri sunt inevitabile. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea își pierde elasticitatea și liniile din jurul ochilor devin mai vizibile.
Prevenția este cheia succesului când vine vorba de evitarea cât mai multor riduri posibile. Câteva schimbări ale stilului de viață și unele tratamente de îngrijire te pot ajuta să previi formarea ridurilor accentuate în jurul ochilor. 

Iată cum să previi apariția ridurilor în jurul ochilor: 


Folosește zilnic cremă cu factor de protecție solară

Cele mai multe riduri faciale sunt provocate de razele ultraviolete emise de soare. Procesul poartă denumirea de fotoîmbătrânire. Folosește o cremă cu factor de protecție SPF de cel puțin 15. Nu uita să aplici crema de fiecare dată când ieși din casă, pentru a preveni formarea ridurilor în jurul ochilor. Este valabil și pe timp de iarnă, nu doar vara.

Poartă ochelari de soare

Ai observat că te încrunți și îți micșorezi ochii din cauza luminii puternice? Aceste gesturi involuntare cauzează în timp apariția ridurilor de expresie în jurul ochilor. Investește într-o pereche de ochelari de soare de calitate bună, care să blocheze razele ultraviolete.
Pune ochelarii în poșetă și poartă-i de fiecare dată când este soare. Este de preferat să alegi ochelari cu o rama mai mare, de tip aviator, care acoperă eficient ochii și îi protejează de razele UV.

Hidratează zona ochilor

Pielea din jurul ochilor este subțire și sensibilă. Iar pe măsură ce îmbătrânești, pielea produce mai puțin sebum, substanța uleioasă care o menține hidratată în mod natural. Astfel, tenul tău are nevoie de mai multă hidratare, în special zona delicată din jurul ochilor. Aplică în fiecare zi o cremă sau un gel hidratant care poate înlocui efectul protector al sebumului. În acest fel vei preveni apariția prematură a ridurilor în jurul ochilor.

Nu mai fuma

Atât mișcările faciale repetate pe care le faci în timp ce fumezi cât și substanțele nocive din fumul de țigară pot duce la apariția prematură a ridurilor. Renunțând la fumat, îți vei ajuta pielea să primească mai mult oxigen, să fie astfel mai sănătoasă și mai rezistentă față de apariția ridurilor.

Încearcă un tratament de microdermabraziune

Microdermabraziunea și peelingul chimic sunt două proceduri cosmetice pe care le poți face în saloanele de înfrumusețare și care te pot ajuta să reduci ridurile din jurul ochilor. Aceste tehnici îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și reduc aspectul ridurilor fine din jurul ochilor. 

Folosește o cremă de noapte

Pe timpul nopții, celulele de la nivelul pielii și nu numai trec printr-un proces de regenerare. Pentru a susține acest proces natural de reparare a pielii, aplică în fiecare noapte o cremă nutritivă ce conține ingrediente care stimulează producția de colagen.
Printre acestea se numără retinolul sau acidul hialuronic. 

Nu îți freca ochii

Obiceiul de a-ți freca ochii este deosebit de nociv pentru pielea subțire și sensibilă din jurul lor. Cand te demachiezi, folosește dischete din bumbac și apă micelară, un produs care îți permite să elimini machiajul fără să freci pielea. O altă soluție eficientă de demachiere este uleiul natural, care dizolvă cosmeticele rezistente. Poți folosi ulei de măsline, de cocos, migdale, jojoba etc.

Nu aplica mult corector în zona ochilor

Corectorul, fondul de ten sau pudra se pot acumula în pliurile de sub ochi, ceea ce acentuează ridurile. Prin urmare, nu este o idee prea bună să ascunzi ridurile cu ajutorul machiajului. Hidratează pielea și aplică un fond de ten fluid sau o cremă BB.
De asemenea, nu este recomandat să apelezi la tratamentele cu laser realizate în centre spa sau saloane de înfrumusețare. Astfel de proceduri ar trebui efectuate numai de medicii dermatologi.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod