Cum să obţii un bronz natural cu ajutorul autobronzantului

Dacă nu ştii să-l foloseşti corect, autobronzantul poate fi un adevărat coşmar. Dungile inestetice sau nuanţa nepotrivită sunt câteva dintre problemele cu care te poţi confrunta
După lunile lungi şi friguroase de iarnă, pielea ta este albă, adesea uscată şi lipsită de acea strălucire naturală din timpul verii. Şi cum zilele sunt tot mai calde, în curând îţi vei dori să porţi fuste şi rochii vaporoase de primăvară, dar probabil că nu aştepţi cu nerăbdare să-ţi expui picioarele albe.

Deşi autobronzantul este o soluţie la îndemână, cele mai multe femei se tem să-l folosească, iar motivul nu este greu de înţeles. Dacă nu ştii să-l foloseşti corect, autobronzantul poate fi un adevărat coşmar. Dungile inestetice, aplicarea neuniformă sau nuanţa nepotrivită sunt câteva dintre problemele cu care te poţi confrunta atunci când aplici greşit autobronzantul.
Pe lângă toate acestea, faptul că rezultatele durează destul de mult timp sporeşte aceste griji.

Dar există câteva reguli care te vor ajuta să ai o piele arămie, cu un aspect de bronz delicat, natural. Nimeni nu va şti că ai folosit autobronzant pentru că pielea ta va arăta impecabil, fără urme şi fără o nuanţă cu aspect fals. Iată regulile pe care să le respecţi:

Exfoliază-ţi pielea

Unul dintre motivele pentru care nu obţii rezultatele la care visezi atunci când foloseşti autobronzantul este acela că nu îţi exfoliezi pielea îaninte de aplicare. Substanţele din loţiunile autobronzante colorează stratul de celule de la suprafaţa pielii. Atunci când există o acumulare de celule moarte pe piele, acestea vor fi cele colorate, fiind apoi îndepărtate treptat.
Bronzul se va estompa rapid, dar nu uniform. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de aplicarea autobronzantului este să-ţi exfoliezi pielea. Foloseşte un gel de duş cu particule abrazive sau încearcă un scrub natural pentru îndepărtarea celulelor moarte. Amestecă o jumătate de cană de zahăr brun cu câteva linguri de ulei de măsline. Aplică scrub-ul pe pielea umedă, în timpul duşului, masează delicat pe tot corpul, apoi clăteşte-te.
De asemenea, poţi folosi o mănuşă abrazivă pentru duş.

Aplică treptat

Teama că autobronzantul tău ar putea să-ţi coloreze instant pielea într-o nuanţă nepotrivită este de obicei justificată. Nu poţi să ştii ce nuanţă va avea pielea ta după câteva ore, mai ales dacă este vorba de un produs pe care nu l-ai mai folosit niciodată.
Pentru a evita surprizele neplăcute secretul este să aplici treptat autobronzantul. În acest fel vei mima un bronz natural, pe care îl obţii de obicei în câteva zile. Este un truc foarte util în special pentru nuanţarea tenului. Trebuie să procedezi astfel:

  • Vei avea nevoie de un autobronzant sub formă de loţiune sau cremă, pe care să îl amesteci cu crema ta hidratantă pe care o foloseşti zi de zi.
  • Pune în palmă cremă hridratantă de mărimea unei monede de un ban şi adaugă o picătură de autobronzant.
  • Amestecă cele două creme în palme şi apoi aplică pe faţă şi gât.
  • Repetă în fiecare dimineaţă, timp de câteva zile, până când pielea ta capătă o nuanţă arămie cu efect natural.

Pentru efectul de bronz delicat pentru tot restul corpului, amesecă două părţi de loţiune de corp cu o parte de loţiune autobronzantă.
Aplică timp de câteva zile la rând pentru a obţine treptat nivelul de bronz pe care îl doreşti.

Prin diluarea loţiunilor autobronzante te asiguri că nu vei avea parte de rezultate neplăcute precum o colorare bruscă şi neplăcută a pielii şi vei putea regla tu nuanţa pielii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod