Cum să folosești tărâțele de grâu pentru un ten mai frumos

Tărâțele de grâu conțin numeroși nutrienți benefici pentru pielea ta, fiind ingredientul perfect pentru măștile faciale preparate acasă
Tărâțele sunt învelișul exterior al bobului de grâu, care este îndepărtat în timpul pocesul de morărit. Deși este partea cea mai hrănitoare și bogată în vitamine și minerale a bobului de grâu, este eliminată pentru ca făina obținută să fie albă.

Conținutul bogat de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), în aminoacizi și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.) fac din tărâțele de grâu un aliat important pentru sănătate. Include în alimentația ta produse de panificație care conțin tărâțe, dar poți folosi tărâțele de grâu și pentru tratamentele de înfrumusețare. Iată câteva modalități în care poți utiliza tărâțele de grâu pentru o piele mai frumoasă:

Exfoliant cu tărâțe de grâu

Pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, care blochează porii și îi oferă tenului tău un aspect încărcat și obosit, tărâțele de grâu sunt soluția ideală. Amestecă o lingură cu tărâțe de grâu cu puțină apă și folosește pasta obținută pentru a-ți masa tenul în timp ce te speli pe față.
Fiind ușor abrazive, tărâțele ajută la o bună exfoliere și curățare a tenului. Masează cu mișcări delicate și clătește-te apoi cu apă călduță din abundență.

Mască cu tărâțe de grâu și iaurt

Iaurtul conține o substanță care are un efect blând de peeling, numită acid lactic. Aceasta elimină celulele moarte de piele și contribuie la uniformizarea culorii tenului. Amestecă bine o lingură cu tărâțe de grâu cu o lingură cu iaurt. Aplică masca pe fața și las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască cu tărâțe de grâu și miere

Pentru că are proprietăți antibacteriene, mierea este un ingredient foarte util în măștile faciale, ajutând la combaterea bacteriilor care provoacă acneea. Dacă te confrunți frecvent cu coșuri, fă-ți o mască pe bază de miere și tărâțe de grâu.
Amestecă o lingură cu miere cu o lingură cu tărâțe și mai adaugă o linguriță cu apă plată dacă masca ți se pare prea densă. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască cu tărâțe de grâu și gălbenuș de ou

Foarte bogat în proteine și uleiuri hidratante, gălbenușul de ou te va ajuta să-i oferi tenului tău prospețimea și suplețea. Este alegerea perfectă pentru tenul uscat. Amestecă un gălbenuș de ou cu o lingură cu tărâțe și două lingurițe cu apă plată. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de cel puțin 15 minute.

Mască cu tărâțe de grâu și lămâie

Dacă tenul tău este afectat de pete pigmentare, zeama de lămâie este soluția la îndemână pentru uniformizarea culorii pielii. Acidul citric realizează un peeling chimic la nivelul tenului, decolorând în același timp petele.
Amestecă o lingură cu tărâțe de grâu cu suficientă zeamă de lămâie proaspăt stoarsă pentru a obține o pastă omogenă. Aplică masca pe ten, evitând zona ochilor și a buzelor, și las-o să acționeze timp de 15 minute. Zeama de lămâie poate provoca o senzație de arsură sau mâncărime atunci când este aplicată pe față și nu este recomandată dacă ai tenul sensibil.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod