Cum să folosești sarea în tratamentele de înfrumusețare. 7 trucuri pe care nu le știai

Cum să folosești sarea în tratamentele de înfrumusețare. 7 trucuri pe care nu le știai

Sarea este nelipsită în bucătărie, dar în afară de întrebuințările sale clasice, există modalități ingenioase de a o folosi pentru a avea o piele mai frumoasă, un păr perfect aranjat și unghii mai rezistente.
„În mod natural, sarea conține minerale precum potasiu, magneziu și calciu, care pot ajuta la reducerea inflamației, iluminează și tonifiază pielea”, declară medicul dermatolog Joshua Zeichner pentru womenshealthmag.com. Sarea de mare este în același timp un exfoliant excelent și are proprietăți antimicrobiene. Descoperă câteva trucuri de înfrumusețare pe bază de sare, pe care nu le știai:

Mască cu sare și miere pentru refacerea echilibrului pielii

Atât sarea, cât și mierea au proprietăți antiinflamatorii și calmează pielea iritată. În același timp, ajută pielea să se mențină hidratată la nivelul stratului superior. 
Ce să încerci: Amestecă două lingurițe cu sare de mare fină cu patru lingurițe cu miere pentru a obține o pastă ce poate fi întinsă cu ușurință. Aplică masca pe tenul curat și uscat, evitând zona ochilor. Lasă să acționeze timp de zece minute. Înmoaie un prosop curat în apă caldă și șterge cu grijă masca de pe față.
Lasă apoi prosopul cald pe față timp de 30 de secunde. Folosește-ți degetele pentru a exfolia pielea cu mișcări circulare în timp ce îți clătești fața cu apă călduță. Aplică la final o cremă hidratantă.

Scrub pentru corp cu sare și ulei de măsline

Sarea este un exfoliant natural care te ajută să elimini acumularea de celule moarte de pe piele. Conține minerale care au efect emolient și care refac nivelul de hidratare al pielii.
Ce să încerci: Amestecă un sfert de cană cu sare și jumătate de cană cu ulei de măsline sau ulei de cocos. Poți adăuga și 5-6 picături de ulei esențial pentru o aromă plăcută. Aplică pe piele în timp ce-ți faci duș, masând circular pe corp cu mâinile, un burete de baie sau lufa. Granulele de sare sunt abrazive, de aceea ar trebui să folosești mișcări delicate și să nu freci pielea cu putere.

Baie relaxantă cu sare

Sarea absoarbe toxinele și excesul de sebum, curățând porii în profunzime.
Conținutul de minerale din sare reface bariera protectoare a pielii și o ajută să se mențină hidratată.
Ce să încerci: Adaugă jumătate de cană cu sare epsom în apa plină cu apă caldă, nu fierbinte, și amestecă pentru ca sarea să se dizolve. Intră în apă și stai timp de 15-30 de minute.

Tratament antimătreață cu sare pentru scalp

Sarea ajută la eliminarea scuamelor formate pe pielea capului și în același timp stimulează circulația sanguină. Absoarbe excesul de sebum și previne dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor care duc la apariția mătreții.
Ce să încerci: Separă părul în secțiuni și presară aproximativ una, două lingurițe cu sare fină pe scalp. Cu degetele ude, masează scalpul cu grijă timp de câteva minute. Spală-te pe cap și hidratează-ți părul cu un balsam.

Tratament cu sare pentru albirea dinților

Bicarbonatul de sodiu și sarea sunt abrazive, dar delicate pentru smalțul dinților, ajutându-te să elimini petele și să-ți albești dinții.
Sarea conține și o sursă naturală de fluor, care contribuie la menținerea sănătății dinților și gingiilor.
Ce să încerci: Amestecă o linguriță cu sare fină cu două lingurițe cu bicarbonat de sodiu. Umezește periuța de dinți și presară amestec pe ea, apoi spală-te pe dinți așa cum o faci în mod obișnuit. Dacă gustul este prea puternic, pune puțină pastă de dinți pe periuță înainte de a presăra amestecul de sare și bicarbonat.

Tratament cu sare pentru albirea unghiilor

Sarea înmoaie cuticulele și întărește unghiile. Bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie elimină petele galbene de pe unghii și le oferă un aspect sănătos. 
Ce să încerci: Într-o jumătate de cană cu apă caldă mestecă o linguriță cu sare, o linguriță cu bicarbonat de sodiu și o linguriță cu zeamă de lămâie. Stai cu unghiile în această soluție timp de zece minute, apoi freacă delicat cu o perie moale.
Clătește-ți bine mâinile și aplică o cremă hidratantă.

Soluție pentru texturarea părului

Poate că ai auzit deja de spray-urile cu apă sărată din comerț pentru texturarea părului. Nu este nevoie să cheltui banii pe un astfel de produs când ai putea să-ți faci unul la fel de eficient singură. 
Ce să încerci: Într-o cană cu apă caldă pune o lingură cu sare și amestecă până când sarea s-a dizolvat complet. Amestecă o lingură de balsam leave in cu o lingură cu ulei de cocos topit și adaugă-le peste apa sărată. Pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator și agită foarte bine înainte de folosire. Aplică tratamentul pe părul umed înainte de uscarea cu foehnul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod