Cum să folosești glicerina pentru a-ți îngriji tenul

Glicerina a fost des utilizată de bunicile și mamele noastre, fiind o parte esențială din cadrul ritualului de frumusețe cu mult înainte de apariția cremelor și loțiunilor cu ambalaje atractive. Descoperă de ce nu ar trebui să o abandonezi dacă îți dorești o piele netedă și catifelată.
Popularitatea glicerinei s-a menținut timp de mulți ani, chiar dacă nu are un nume neobișnuit și nu i se asociază beneficii miraculoase. Femeile care și-au îngrijit tenul apeplând la acest ingredient de-a lungul timpului nu au renunțat tocmai pentru că avantajele lui sunt reale, față de reclamele pe care le întâlnești la fiecare pas astăzi. În prezent foarte mulți bloggeri redescoperă glicerina ca pe o componentă de bază pentru a avea o piele fără imperfecțiuni, cu un nivel optim de hidratare.

 
Ce este glicerina?

Glicerina, numită și glicerol, este un lichid incolor, fără miros, cu gust dulce, care are o consistență vâscoasă. Este un produs secundar din cadrul procesului de fabricare a săpunului, fiind o componentă organică, care poate fi obținută din surse vegetale sau animale și este utilizată la scară largă în industria farmaceutică și în cadrul diferiților pași de îngrijire a tenului.

 
Cum să folosești glicerina pentru a ameliora aspectul tenului

 
Există mai multe variante pentru a integra glicerina în ritualul tău de frumusețe. Alege una dintre următoarele opțiuni:

 
1. Glicerina ca mască de hidratare

Spală tenul cu apă călduță și tamponează-l ușor cu un prosop moale pentru a elimina excesul de apă. Asigură-te că pielea este încă umedă, apoi pune puțină glicerină pe o dischetă demachiantă și întinde-o pe piele.
Evită zona buzelor și a ochilor. Nu te clăti imediat pe față, ci lasă glicerina să acționeze 5 minute, după care te poți spăla cu apă rece.

 
2. Glicerina în locul gelului de curățare

Această substanță are proprietăți utile de curățare a pielii și poate înlocui în mod eficient gelurile sau scruburile pe bază de ingrediente chimice, care lezează pielea și elimină uleiurile naturale care mențin stratul de protecție față de factorii alergeni sau iritanți.
Pentru a obține rezultate foarte bune este recomandat să amesteci 3 lingurițe de lapte cu o linguriță de glicerină. Aplică acest mix pe toată fața, lasă-l să acționeze peste noapte și clătește-te a doua zi.
Vei fi surprinsă cât de luminoasă va deveni pielea ta.

 
3. Glicerina în locul demachiantului

Glicerina elimină praful, sebumul și machiajul de la suprafața pielii, care se pot fixa la nivelul porilor, favorizând apariția punctelor negre și a acneei. Amestecă jumătate de ceașcă de apă cu 2 linguri de glicerină și o lingură de făină de orez. Pune amestecul într-un vas și adu la punctul de fierbere. Lasă la foc mic până când amestecul devine transparent, apoi oprește focul și lasă să se răcească. După aceea aplică un strat subțire pe tot tenul, lasă să acționeze 2 minute, apoi clătește cu apă călduță. Poți păstra restul amestecului într-un borcan de sticlă cu un capac etanș, la frigider.

 
4. Glicerina în locul loțiunii tonice

Uită de loțiunile tonice cu ingrediente astringente, care favorizează deshidratarea și agravează ridurile și acneea. Glicerina acționează blând pentru a menține elasticitatea pielii, fără să o usuce excesiv.
După ce te-ai spălat pe față poți să aplici puțină glicerină pentru a închide porii, după  care vei continua cu o cremă hidratantă. De asemenea, poți prepara o loțiune tonică amestecând ¼ cană de glicerină cu 1½ cană de apă de trandafiri. În scurt timp pielea ta va deveni mai fermă, nu vei mai avea probleme din cauza semnelor de oboseală, iar tenul va avea un aspect întinerit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod