Cum să folosești coriandrul pentru a avea o piele frumoasă

Coriandrul este o plantă aromată folosită în gastronomie, dar și în medicina naturistă. Este inclus în familia Apiaceae, din care mai fac parte pătrunjelul și țelina, mult mai cunoscute și mai folosite în alimentație la noi în țară.
Dar beneficiile coriandrului pentru frumusețe și sănătate îl fac treptat tot mai popular și un ingredient important în tratamentele de îngrijire. Pe lângă aroma sa puternică și proaspătă, coriadrul este bogat în acid folic, antioxidanți, vitamina C și beta-caroten

Antioxidanții din coriandru protejează celulele corpului de stresul oxidativ provocat de radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, această plantă conține mult fier, care contribuie la creșterea nivelului hemoglobinei și prevenirea apariției anemiei, care are printre simptome și aspectul de piele uscată, lipsită de strălucire.
Este cunoscut faptul că frumusețea exterioară oglindește sănătatea din interior, iar obiceiul de a mesteca două, trei frunze de coriandru proaspăt în fiecare dimineață, pe stomacul gol, te va ajuta să-ți protejezi sănătatea.

Fie că te confrunți cu pete pigmentare, piele uscată sau grasă, coșuri sau puncte negre, sucul de coriandru este un remediu care dă rezultate. Proprietățile sale antibacteriene și antifungice sunt benefice și pentru tratarea eczemelor.

Iată 4 modalități în care să folosești coriandrul pentru a avea o piele frumoasă, potrivit food.ndtv.com:

Coriandru și Aloe Vera

Coariandrul proaspăt tocat, în combinație cu Aloe Vera, ajută la calmarea pielii iritate, la prevenirea apariției premature a ridurilor și la estomparea ridurilor fine.

Coriandru și suc de lămâie

Această combinație poate face minuni pentru pielea afectată de acnee și puncte negre. Coriandrul ajută la eliminarea celulelor moarte și contribuie la rejuvenarea pielii.
Amestecă semințe de corindru măcinate fin cu puțină zeamă de lămâie pentru a forma o pastă, apoi aplică pe piele, lasă să acționeze timp de câteva minute și clătește.

Mască de față cu coriandru

Macină semințe de coriandru, adaugă o lingură cu lapte, una cu miere, amestecă bine și aplică pe ten. Această mască facială îți va face pielea strălucitoare și luminoasă.

Coriandru cu orez și iaurt

O combinație de orez măcinat, iaurt și coriandru contribuie la eliminarea celulelor moarte, hidratează intens pielea și îi oferă un plus de prospețime. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod