Cum să folosești apa de trandafiri pentru pielea uscată

Cum să folosești apa de trandafiri pentru pielea uscată

Apa de trandafiri este un ingredient prețios, cu un parfum minunat și efecte excelente pentru pielea uscată și nu numai.
După ce vei începe să o folosești pentru a-ți îngriji tenul, în mod sigur nu vei mai putea renunța la ea.

Apa de trandafiri conține substanțele active cu efect hidratant și purifiant din petalele de trandafiri, iar în combinația cu alte ingrediente emoliente, are capacitatea de a-i reda suplețea și strălucirea tenului uscat. Poate fi aplicată pe piele sub forma unui toner, dar poate fi inclusă și în rețetele de tratamente faciale pe care să le faci acasă. Iată cum să folosești apa de trandafiri pentru a îngriji pielea uscată:

Apă de trandafiri aplicată sub formă de loțiune tonică


Cea mai simplă modalitate de a folosi apa de trandafiri este ca înlocuitor pentru loțiunea tonică. Tot ce trebuie să faci este să-ți speli fața cu o cleanser special, să tamponezi cu un prosop curat, apoi să aplici puțină apă de trandafiri pe o dichetă din bumbac cu care să-ți ștergi tenul.
Va curăța impuritățile în profunzime, îți va lăsa pielea proaspătă și va închide porii lărgiți. Aplică apoi o cremă intens hidratantă.

Tratament cu apă de trandafiri, glicerină și lămâie

Vei avea nevoie de: 
3 linguri cu glicerină lichidă, 
3 linguri cu apă de trandafiri pură, 
1 linguriță cu zeamă de lămâie.

Amestecă glicerina, apa de trandafiri și zeama de lămâie, apoi pune loțiunea obținută într-o sticluță curată cu capac. Păstrează loțiunea la frigider.
Pune puțină loțiune pe o dischetă din bumbac și aplică pe ten, gât și decolteu. Masează apoi cu degetele pentru ca ingredientele active să pătrundă în piele. Ai grijă ca mâinile tale să fie perfect curate înainte de a masa pielea. Poți face acest tratament în fiecare seară.

Glicerina hidratează intens pielea și îți lasă tenul neted și suplu. Ingredientele sunt absorbite cu ușurință în piele și nu lasă reziduri grase, dar oferă o hidratare de durată.
Zeama de lămâie, pe de altă parte, uniformizează culoarea pielii. Evită expunerea la soare pentru că acidul citric din lămâie face ca pielea să fie mai sensibilă la razele UV.

Mască cu argilă, lapte și apă de trandafiri


Ai nevoie de:

2 linguri cu argilă cosmetică
1 lingură cu lapte integral
1 lingură cu apă de trandafiri

Spală-te pe față cu o loțiune delicată și tamponează cu un prosop curat.

Fără a folosi vase sau ustensile din metal, amestecă argila cosmetică cu laptele și apa de trandafiri pentru a obține o pastă fină.
Aplică masca pe ten, evitând zona ochilor și buzele.
Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.
Poți repeta acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.

Deși argila este folosita adesea pentru a trata tenul gras, această mască include ingrediente intens hidratante precum laptele integral și apa de trandafiri. În acest fel vei obține un efect dublu: curățarea porilor și hidratarea în profunzime a pielii.
Laptele conțien acid lactic, care are efect emolient. Masca va exfolia, hrăni și hidrata tenul uscat.

Mască cu pudră din lemn de santal


Ai nevoie de:

1 lingură cu pudră din lemn de santal
1/2 linguriță cu ulei de cocos
1/2 linguriță cu ulei de migdale
1 linguriță cu apă de trandafiri

Demachiază-te și spală-te pe față cu o loțiune delicată. 
Ametecă pudra de santal, uleiurile și apa de trandafiri astfel încât să obții o pastă omogenă.
Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 10 de minute. Nu lăsa masca să se usuce complet pe piele!
Spală-te pe față cu apă călduță, realizând un masaj delicat al pielii în timp ce elimini masca.
Clătește-te bine și aplică o cremă intens hidratantă.
Poți folosi acest tratament de una, două ori pe săptămână.

Pudra din lemn de santal este un ingredient exotic, care are efecte deosebit de benefice pentru ten. Ajută la exfolierea delicată a pielii, iar în combinație cu uleiuri și apă de trandafiri oferă o hidratare în profunzime.
Găsești pudra din lemn de santal în magazinele cu produse naturiste.

Cum să alegi corect apa de trandafiri


Pentru că este un produs foarte căutat, apa de trandafiri este adesea contrafăcută, putând fi realizată din apă cu arome sintetice care imită parfumul trandafirilor. Această variantă este deosebit de nocivă pentru piele și sănătate, în general. 

Apa de trandafiri naturală se obține prin distilarea petalelor unui anumit soi de trandafiri, numit trandafir de Damasc.

Cumpără apă de trandafiri din farmacii sau magazine cu produse naturiste. Alege apă de trandafiri de Damasc bio, fără aditivi sau conservanți. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod