Cum ne protejam pielea de frig?

Intrarea in drepturi depline a iernii aduce schimbari si in modul in care trebuie sa ne ingrijim pielea. Temperaturile scazute si vantul puternic sunt factori care duc la deshidratarea pielii, avand ca rezultate senzatii neplacute precum intepaturi si "piele care tine". Afla cum sa iti protejezi pielea.
Intrarea in drepturi depline a iernii aduce schimbari si in modul in care trebuie sa ne ingrijim pielea. Temperaturile scazute si vantul puternic sunt factori care duc la deshidratarea pielii, avand ca rezultate senzatii neplacute precum intepaturi si "piele care tine". Afla cum sa iti protejezi pielea.

Hidratarea de dimineata...


Sa incepem cu ingrijirea de dimineata. Pentru inceput, crema obisnuita de fata va fi inlocuita cu un produs de consistenta ceva mai grasa. Factorul de protectie solara de minim 15 va fi in continuare un criteriu obligatoriu in alegerea acestui produs.

In cazul persoanelor cu ten mixt sau gras, pentru moment putem uita de crema matifianta cu care ne impacam in restul anului si vom folosi o crema puternic hidratanta care sa protejeze tenul de temperaturile scazute la care este expus.


Schimbarea cremei cu una intensiv emolienta este obligatorie mai ales in cazul tenurilor uscate care sunt mai afectate de temperaturile extreme. De asemenea, zona sensibila a ochilor va fi protejata mai bine prin folosirea unui contur sub forma de crema, renuntand deocamdata la hidrogelurile usoare.

Mainile sunt deseori neglijate inainte de o iesire afara, cu toate ca reprezinta cartea noastra de vizita. Doi simpli pasi sunt suficienti pentru asigurarea confortului lor: o crema cu glicerina masata bine in piele si folosirea unor manusi calduroase.

Nu uita de ingrijirea parului!


Si parul are nevoie de ingrijire suplimentara, indiferent daca multe din noi nu se indura sa-si strice coafura folosind caciuli sau palarii, sau ca, dimpotriva, il sufocam sub tot felul de accesorii vestimentare. Un balsam leave-in va preveni uscarea si deshidratarea lui, in timp ce cristalele lichide vor avea grija de varfuri.
Astfel rasfatat, parul va straluci de sanatate indiferent de vreme!

Dupa o zi rece si mohorata, parca nimic nu te remonteaza mai bine ca o baie fierbinte. Folosirea unui ulei de dus in locul gelului tau obisnuit de dus va actiona mai putin agresiv asupra stratului hidrolipidic al pielii, mentinand pielea supla si catifelata.

Hidratare intensiva


In acelasi timp, o masca hidratanta sau hranitoare va face minuni asupra tenului revitalizandu-l si pregatindu-l sa faca fata unei noi zile. Daca tocmai ti-ai dat seama ca nu ti-ai procurat asa ceva, o lingurita de smantana amestecata cu una de miere reprezinta o masca ideala si usor de preparat pentru tenurile mixte sau grase.
Adaugarea catorva picaturi de ulei de masline o transforma intr-o minune si pentru tenurile uscate.

Ingrijire de seara


Ritualul de seara este definitivat prin aplicarea unei creme intensiv hidratante la nivelul corpului, iar pentru o portie suplimentara de hidratare, crema de noapte poate fi inlocuita temporar cu un ulei special pentru fata, care va face pielea ca de bebelus. La nivelul gatului si decolteului vom aplica atat crema de corp, cat si produsul ales pentru intretinerea fetei, aceasta zona beneficiind astfel de o ingrijire dubla.

Astfel, facand doar cateva mici schimbari in rutina ta zilnica, vei putea fi sigura ca pielea ta este pregatita sa infrunte vremea neprietenoasa, aratand la fel de stralucitoare ca intotdeauna!
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gina pe 18 Feb 2015, 21:35
    recomand cu incredere

    Multa vreme am avut si eu probleme cu pielea uscata si am folosit tot felul de lotiuni si creme dar la scurt timp dupa aplicare pielea devenea la fel...Am apelat si la dermatologi care m-au trimis sa folosesc diferite creme dar nici un rezultat. Pana intr-o zi cand o prietena ce lucra intr-o farmacie mi-a recomandat sa caut lotiunea de protectie de la Gloves In A Bottle. Eram prima data cand am auzit de aceasta lotiune si prietena mea mi-a povestit asa multe despre ea si am zis sa o incerc. De atunci o folosesc mereu,pentru tot corpul si ten. Imi place enorm de mult si am simti intr-adevar cum e pielea hidratanta.

    6
    0

  • adina_medintex pe 29 Oct 2009, 13:13
    Sa ne hidratam pielea!

    O piele hidratata este o piele protejata. Va recomand crema hidratanta cu acid hialoronic. Este o crema usor parfumata, cu efect de hidratatre datorat acidului hyaluronic de inalta puritate, si efect tonifiant datorita ingredientului activ de noua generatie pentru o piele mai fina, mai supla si mai tonifiata. Pentru cei interesati va dau link-ul de unde il puteti procura:http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47723/Crema-hidratanta

    1
    3

  • bblusha1986 pe 8 Apr 2009, 21:13
    sfat

    eu iti recomand un lac de unghii special pentru asa ceva...nu face minuni, dar ajuta!...eu l-am gasit la salonul unde imi fac manichiura (Splend'Or Style)...costa in jur de 40 lei parca

    1
    1

  • lacramioara pe 4 Feb 2009, 19:38
    unghii

    ce tratament ar trebui sa fac ca sa ami creasca mai repede unghile

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod