Cum folosești corect produsele cu retinol: 9 pași esențiali

Nu poți folosi produsele cu retinol la întâmplare, ci trebuie să te asiguri că pielea tolerează noua formulă pe care ai ales-o, fără să ai probleme cu roșeața, senzația de înțepături sau mâncărime.
Creșterea gradului de toleranță al pielii pentru produsele care conțin retinol este esențială pentru a putea obține efectele pozitive de reducere a ridurilor și eliminare a acneei. De multe ori efectele adverse te pot descuraja, dar nu te grăbi să renunți la o formulă cu retinol, ci aplică planul realizat de experți pentru a preveni efectele nedorite.

 
Iată cum trebuie să procedezi când vrei să incluzi un produs cu retinol în ritualul tău de îngrijire:

 
1. Fă un test pe o porțiune mică de piele la început

Pune puțină cremă cu retinol în spatele urechii, imediat sub maxilar sau pe interiorul brațului și lasă să acționeze timp de 12-24 de ore. Dacă nu observi nicio reacție alergică poți aplica produsul pe față.

 
2. Aplică formula pe o piele bine curățată și uscată

Folosește un produs de curățare cu acțiune blândă în primele săptămâni în care introduci noul produs. Nu este recomandat să alegi un gel cu efect exfoliant pentru că ai putea sensibiliza pielea, iar efectele adverse se vor accentua.

 
3. Aplică formula mai rar în primele 2-3 săptămâni

Atunci când începi să folosești prima dată formula pe bază de retinol nu este indicat să aplici produsul în fiecare zi. Aplică-l la 2-3 zile pentru a crește treptat gradul de toleranță al pielii și a evita înroșirea sau senzața de piele care arde.

 
4. După 4-6 săptămâni de utilizare poți face o evaluare a efectelor pozitive și a toleranței

După ce trec 4-6 săptămâni în care ai folosit produsul care conține retinol vei începe să vezi și efectele pozitive, în primul rând controlul acneei și prevenirea sau reducerea ridurilor. Este momentul să crești și frecvența aplicărilor, folosind produsul în fiecare seară pentru a favoriza regenerearea pielii peste noapte.
Dacă după acest interval continui să ai probleme cu efectele secundare este posibil să nu fie compatibil cu tenul tău sau să ai o reacție cutanată negativă la retinol, caz în care ar trebui să te reorientezi spre alte opțiuni pentru prevenirea ridurilor și reducerea acneei.

 
5. Poți scădea frecvența aplicărilor de fiecare dată când simți nevoia să faci acest lucru

Odată ce pielea tolerează acest ingredient poți utiliza produsul în fiecare seară, dar dacă uneori nu poți respecta ritmul nu trebuie să te gândești că efectele vor dispărea. Călătoriile neașteptate sau orice alte lucruri care te împiedică să menții frecvența nu vor anula efectele pozitive obținute.

 
6. Nu folosi produsul mai mult de o dată pe zi și utilizează-l doar seara

Nu vei obține rezultate spectaculoase dacă aplici o cantitate dublă de produs sau dacă repeți utilizarea de-a lungul zilei. Din contră, efectele negative pot reapărea, iar pielea va deveni foarte sensibilă.
În plus, vitamina A face pielea foarte vulnerabilă la efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, deci este indicat să aplici produsul numai seara. Pentru îngrijirea de dimineață poți alege un produs pe bază de acid glicolic și o cremă hidratantă cu antioxidanți.

 
7. Nu folosi alfa și beta-hidroxi acizii în primele 4 săptămâni

Evită aceste ingrediente cât timp pielea ta se obișnuiește cu retinolul. Acești acizi vor favoriza iritațiile, deci nu este o idee bună să-i combini cu noul ingredient. Dacă simți neapărat nevoia să-i utilizezi aplică-i dimineața pentru a minimiza efectele negative.

 
8. După 3 luni este bine să asociezi retinolul cu alfa-hidroxi acizi

În acest mod vei accentua efectele benefice asupra pielii, dar fii prudentă și observă mereu cum reacționează pielea ta.

 
9. Aplică întotdeauna o cremă de protecție solară

Noile celule ale pielii care apar în urma procesului de regenerare stimulat de retinol trebuie neapărat protejate de soare. Retinolul îți va sensibiliza pielea la radiațiile ultraviolete, așa că nu uita să aplici o cremă de protecție solară în fiecare zi, indiferent dacă este cald, frig, înnorat sau strălucește soarele toată ziua.
Orice expunere excesivă la soare va anula efectele pozitive pe care le-ai obținut.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod