Cum alegi fondul de ten perfect pentru tine

Fondul de ten este foarte important atunci când încerci să obții un machiaj impecabil. De ce? Pentru că este destul de evident atunci când o persoană a folosit un fond de ten care îi încarcă fața sau care nu are o culoare potrivită tonului pielii sale.
Ideea fondului de ten nu este să arate că ai straturi de machiaj pe față, ci să-ți ajute pielea să arate cât mai bine.

Cum să găsești fondul de ten perfect pentru tipul tău de piele?


Primul pas din acest proces este găsirea unui produs potrivit pentru tipul tău de piele. O cremă hidratantă colorată nu oferă o acoperire la fel de bună precum un fond de ten, dar alege un fond de ten cu acoperire mai mare doar dacă pielea ta are nevoie cu adevărat. În cazul în care ai pielea grasă sau vremea este umedă și caldă, un fond de ten fără ulei este alegerea cea mai bună.

Cum alegi nuanța de fond de ten potrivită tenului tău?


Un truc pe care îl poți folosi atunci când îți alegi nuanța de fond de ten este potrivirea acesteia cu nuanța pielii de pe piept, mai ales dacă îți protejezi fața și gâtul cu creme cu factor de protecție solară. De asemenea, poți testa o culoare de fond de ten și pe dosul palmei și poți ieși puțin din magazinul de cosmetice, dacă nu ai încredere în iluminarea din interior.
În orice caz, lasă fondul de ten aplicat timp de câteva minute înainte de a face achiziția, pentru a observa modul în care se schimbă textura și culoarea acestuia după ce este absorbit de piele. Nu ar trebui să-ți fie frică nici să amesteci culorile. Poți folosi două culori diferite pentru sezonul călduros și pentru sezonul de iarnă (în funcție de cât de mult soare este afară), pe care le poți amesteca între cele două sezoane.

Sfaturi de aplicare a fondului de ten


Nu este bine să aplici niciodată fondul de ten pe pielea nehidratată. Dacă ai pielea mai uscată în mod obișnuit, este recomandat să o exfoliezi înainte de a aplica orice produse.
În cazul în care crema ta hidratantă sau fondul de ten nu are factor de protecție solară, poți folosi protecție solară înainte de a te machia. Apoi, se încălzește fondul de ten în palmă și se întinde pe față și pe gât cu ajutorul degetelor curate, unui burețel sau unei perii. Atunci când aplici fondul de ten, nu uita și locul în care linia maxilarului întâlnește gâtul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod