Cum alegi crema de ochi care ți se potrivește

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și este prima afectată de trecerea timpului. Găsirea unei creme de ochi potrivite este un gest esențial pentru a preveni ridurile și cearcănele.
Liniile fine de deshidratare, ridurile, pierderea fermității, pungile de sub ochi sau cearcănele îți pot afecta serios look-ul dacă nu ești atentă la ritualul de înfrumusețare din fiecare zi. Dacă selectezi o cremă de ochi potrivită nevoilor tale vei arăta mai odihnită și nici nu vei fi dezamăgită pentru că ai cumpărat-o degeaba.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a te asigura că ți se potrivește crema de ochi aleasă:

 
1. Caută ingredientele potrivite

Este foarte important să citești care sunt ingredientele active din cadrul formulei pe care vrei să o cumperi pentru a te asigura că hidratezi pielea în mod corespunzător și previi sau reduci ridurile. În general trebuie să te concentrezi pe antioxidanți, compușii care refac echilibrul hidric și elimină aspectul inestetic al pielii mai închise la culoare din zona cearcănelor.
Ceramidele, extractele din plante, peptidele, vitamina C, retinolul, acizii grași de tip Omega-3 și Omega-9, vitamina C, glicerina și trigliceridele sunt pe lista de ingrediente utile pentru pielea sensibilă din jurul ochilor.

 
2. Optează pentru o formulă fără parfum

Chiar dacă ai impresia că va fi plăcut să aplici o cremă care are o aromă specială, să știi că riscul de lăcrimare sau alte reacții alergice este mult mai mare în acest caz. Evită senzibilizarea sau înroșirea zonei ochilor alegând de fiecare dată un produs fără parfum.

 
3. Trebuie să ai așteptări realiste

Nicio cremă de ochi nu va elimina complet ridurile, nu va face mult mai fermă pielea lăsată și nici nu va șterge direct cearcănele care te deranjează. O cremă de ochi bine aleasă va hidrata în mod optim, va netezi textura pielii și îi va da o fermitate vizibilă, plus un aspect luminos.
Va reduce liniile fine, ridurile, pungile de sub ochi și cearcănele, chiar dacă nu le poate face să dispară complet.

 
4. Nu cumpăra o cremă într-un borcan

Acest tip de recipient nu este deloc potrivit pentru crema de ochi. Ambalarea într-un recipient sub formă de borcan permite antioxidanților, uleiurilor din plante, ingredientelor anti-aging și retinolului să înceapă să se degradeze din momentul în care ai deschis recipientul. Există și problema igienei de fiecare dată când pui spatula sau degetul și atingi întreaga cantitate de cremă. Mai bine optează pentru crema la tub pentru a preveni contaminarea cu bacterii și a te asigura că ingredientele rămân active și obții efectele dorite.

 
5. Alege o cremă cu SPF pentru zi

În cadrul îngrijirii de dimineață este esențial să aplici o cremă de ochi care îți oferă protecție împotriva razelor ultraviolete. Verifică să aibă SPF 30 cel puțin.
Dacă nu găsești o formulă utilă poți aplica și o cremă de ochi obișnuită, iar la final un strat din loțiunea de protecție solară pentru față, numai dacă nu are deloc parfum.

 
6. Fii atentă și la consistență

Majoritatea femeilor preferă un gel pentru ochi dimineața pentru că se integrează foarte bine cu restul machiajului, iar seara aplică o cremă mai grasă pentru a trata și preveni semnele îmbătrânirii. Testează ambele variante și decide ce ți se potrivește, în funcție de momentul zilei.

 
7. Combinația ideală pentru ridurile adânci

Dacă ai deja riduri pronunțate în zona ochilor specialiștii consideră că o formulă pe bază de peptide, vitamina C și retinol este alegerea potrivită pentru tine.

 
8. Nu toată lumea are nevoie de cremă de ochi

Da, nu este un produs obligatoriu. Potrivit dermatologilor, dacă serul sau crema de față sunt formulate pentru pielea sensibilă și nu conțin parfum pot fi aplicate inclusiv în jurul ochilor.
Ține cont, însă, că pielea din jurul ochilor este mai uscată, iar dacă gelul sau crema ta de față sunt pentru tenul mixt probabil că nu vor fi utile pentru a hidrata și zona din jurul ochilor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod