Condimentul care te ajută să îmbătrânești frumos

Turmericul, condimentul de culoare aurie care este atât de important pentru preparatele indiene și alte feluri de mâncare, este și unul dintre cele mai puternice medicamente din lume, fiind deosebit de bun și când vine vorba de susținerea sănătății la o vârstă înaintată, fără afecțiuni tipice bătrânilor, cu ar fi boala Alzheimer, artrita și cancerul.

Care este condimentul care te ajută să îmbătrânești frumos?


Turmericul poate feri corpul de toate aceste afecțiuni datorită ingredientului său activ foarte puternic, curcumina. Curcumina este un antioxidant puternic, care poate proteja organismul de radicalii liberi care slăbesc sistemul imunitar, cauzează degenerarea și bolile și, în general, accelerează procesul îmbătrânirii. Iată modurile în care turmericul poate susține sănătatea la o vârstă înaintată, prin reducerea riscului de Alzheimer, cancer și artrită!

Alzheimer


Este uimitor, dar indienii cu vârsta cuprinsă între 70 și 79 de ani au o rată a bolii Alzheimer care este mai scăzută de un sfert din cea a americanilor din același grup de vârstă. Aceasta este o diferență uluitoare, iar mulți cercetători atribuie această diferență faptului că dieta indiană conține turmeric.
Studiile au arătat că o modalitate prin care curcuma acționează în vederea încetinirii sau prevenirii bolii Alzheimer este prin eliminarea acumulării plăcii amiloide în neuronii creierului. Această acumulare de placă și eventuala moarte a celulelor creierului care duce la demență și pierderea funcției sunt unele dintre cele mai grave aspecte ale acestei boli degenerative.

De asemenea, s-a remarcat că, împreună cu o cantitate mare de turmeric în dietă, indienii care par a fi cei mai sănătoși sunt cei care locuiesc în sate și nu au acces la alimentele procesate.

Artrită


Turmericul este, de asemenea, recomandat și pentru artrită. Cercetările realizate de Colegiul de Medicină din Arizona au descoperit un extract din curcumină, denumit curcuminoid, care acționează blocând activarea unei proteine în articulații.
Activarea acestei proteine duce la un răspuns inflamator. Atunci când este blocată, este oprit procesul inflamator și sunt ameliorate durerile și rigiditatea articulațiilor, efecte atât de dificile pentru persoanele care suferă de artrită.

Cancer 


Pe lângă reducerea riscului bolii Alzheimer, turmericul este implicat în reducerea riscului de cancer, în special a cancerului de sân și de piele. Se crede că acest lucru este datorat în mare măsură proprietăților puternice antioxidante ale curcuminei care reduc leziunile oxidative ale celulelor, întăresc sistemul imunitar pentru a lupta mai bine împotriva bolilor și, de aemenea, reduc inflamația, un alt factor important de risc în dezvoltarea cancerului.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să ajungi la o vârstă înaintată sănătos, cel mai simplu mod pentru a face acest lucru este să incluzi turmericul în dieta ta.
Există un număr mare de preparate cu orez și carne care merg perfect cu acest condiment, precum și ceaiuri și smoothie-uri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod