Compoziția rujului: tot ce ar trebui să știi despre acest produs cosmetic

Rujul este compus în principal din ceară, cum ar fi ceara de albine, și carnuba, care îi conferă structură, emolienți precum uleiul de ricin și lanolină, pentru a se aplica ușor.
Iar vitaminele și antioxidanții care împiedică ranciditatea uleiurilor naturale și a pigmenților sau a culorilor reprezintă atracția principală. Iată care este anatomia rujului și ce ar trebui să știi despre acest produs cosmetic înainte de a-l aplica pe buze, pentru a întoarce toate privirile!

Ce conține un ruj?


Formulele realizate pentru a rezista cât mai mult pe buze conțin emolienți ușori, care se evaporă rapid, lăsând în urmă pigmenții de culoare. Formatorii flexibili ai peliculei oferă rezistență la apă și ajută pigmentul să adere la buze.

Ce se află în spatele rujului care strălucește?


Formulele lucioase care fac buzele să strălucească conțin ingrediente cum ar fi mica sau silica, ce reflectă lumina în unghiuri uniforme. Variantele mate conțin un nivel mai ridicat de ceară și mai puțin ulei pentru a crea un efect mai plat.

Pentru a se asigura că nuanțele de ruj rămân la fel în loturi diferite, producătorii folosesc echipamente special concepute pentru a clasifica nuanțele și pentru a le potrivi în mod identic loturilor anterioare.

Pentru a evita formarea liniilor fine și decolorarea rujului de pe buze, poți aplica mai întâi fondul de ten în jurul buzelor, iar peste acesta poți să tamponezi ușor și cu puțină pudră.
Acest lucru va completa conturul buzelor și va împiedica scurgerea rujului.

Este important să îți și exfoliezi buzele și să le hidratezi, pentru a te asigura că vei avea parte de o aplicare uniformă a rujului. Poți chiar să le conturezi cu un creion de buze, apoi să folosești o pensulă de ruj pentru a aplica rujul și pentru a face conturul să pară natural.

Mai departe de aici, îți poți alege tu singură brandul rujului, însă poți întotdeauna citi păreri înainte de a achiziționa, precum și ce ingrediente conține fiecare produs pe care îl folosești.
Este important mai ales dacă ești alergică la vreo substanță, însă cu cât găsești un produs mai natural, cu atât mai mulțumit va fi corpul tău. Singurul dezavantaj este că produsele care conțin mai multe substanțe naturale probabil că au o durată de valabilitate mai mică. Și probabil că nici nu vei putea găsi la fel de multe nuanțe. Dar dacă ai grijă să te demachiezi de fiecare dată seara, înainte de culcare, și să îți hidratezi în mod corespunzător buzele în perioadele fără ruj, probabil că nu vei avea probleme prea curând.
 
Tu ce fel de ruj folosești? 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod