Cinci reguli pentru frumusetea ta

Bineinteles, stii ca parul tapat in mod excesiv (deci, cu mult volum) si o baza de machiaj prea groasa nu mai sunt moderne. Si aceasta, nu de azi, de ieri. Cu toate acestea insa, universul frumusetii este in continua miscare. Schimbarile se succed uneori in ritm ametitor: ceea ce ieri era considerat modern, astazi nu se mai inscrie in tendinte... Din fericire, tendintele de ultima ora ne recomanda sa adoptam un aspect cat mai natural, discret, in nuante calde sau pastelate. Altfel spus, simplitatea este cuvantul de ordine. Iata cinci reguli care te vor ajuta sa ai o idee mai precisa despre felul in care ar trebui sa arati.

Regula numarul 1: fara machiaj sau coafura "elaborate"

Te-ai uitat cu atentie la vedete precum Cameron Diaz, Kate Moss sau Drew Barrymore? Fara a fi nici pe departe neglijente in ceea ce priveste infatisarea lor, exista, cu siguranta, o anumita...
lejeritate in ceea ce priveste coafura si machiajul, chiar si atunci cand pasesc pe covorul rosu, purtand creatii vestimentare semnate de unii dintre cei mai cunoscuti creatori de moda. Ai prins, cu siguranta, ideea: un aspect fizic ingrijit si elegant dar, in acelasi timp, nu "spilcuit", poate fi mult mai atragator decat ai crede. Iata un exemplu: parul tau este mai "rebel"? Rezista tentatiei de a-l prinde intr-un coc pe cat de complicat, pe atat de sever, si lasa-ti parul pe spate, folosind numai spuma si, eventual, putina ceara stralucitoare.

Regula numarul 2: nu e deloc rau ca radacinile nevopsite sa se vada... putin!

Sa ne intelegem: nu este vorba despre o invitatie la neglijenta. Nici pe departe, pentru ca nu se pune problema astfel. De altminteri, se impune precizarea ca aceasta regula ar trebui respectata cu unele amendamente.
In primul rand, este valabila numai pentru cazul in care ti-ai schimbat culoarea parului cu numai cel mult doua nuante fata de cea naturala (in caz contrar, efectul ar fi strident). In al doilea rand, nu trebuie sa fie decat cel mult o jumatate de centimetru. De fapt, regula aceasta reprezinta un derivat al celei dintai.

Regula numarul 3: mai putin ruj si mai mult gloss

Senzuale, pline si ispititoare. Iata trei dintre atributele care definesc tendintele machiajului in ceea ce priveste buzele. Exemplul Angelinei Jolie este edificator, de altminteri. Cu toate acestea insa, timpul buzelor excesiv de pline sau strident colorate a apus. Renunta, asadar, la rujurile in nuante intense, in favoarea gloss-urilor, care nu ar trebui sa lipseasca din portfardul nici unei femei. Unele dintre ele contin ingrediente care accentueaza nuanta naturala a buzelor, ceea ce nu poate fi decat "chic".
Pentru a te asigura ca buzele tale isi vor pastra prospetimea, aplica, inainte de culcare, vitamina E (capsula, pe care o desfaci) si maseaza usor.

Regula numarul 4: nu uita de autobronzante!

Poate ca bronzul frumos si stralucitor, pe care pielea ta l-a dobandit in decursul concediului, se mentine inca. Insa nu pentru mult timp si, de altfel, a fi bronzata nu mai este un atribut asociat in exclusivitate cu anotimpul calduros. O atingere de culoare, cu ajutorul produselor de autobronzare, poate face adevarate minuni pentru chipul tau. Bineinteles, nu vei exagera in ceea ce priveste nuanta (tine cont de pigment), dar nu omite acest aspect. Vei avea un aspect luminos, ca si cum abia te-ai intors din vacanta...

Regula numarul 5: unghii mai scurte, rotunjite si viu colorate

Sigur ca perspectiva unei manichiuri cu unghii lungi si rosii ne aprinde imaginatia si, cel putin pentru o clipa, ne-am dori si noi asa ceva.
Pe termen lung insa, nu e prea convenabil, si aceasta din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, este greu de intretinut, iar riscul ruperii unghiei ori ciobirii stratului de oja este destul de ridicat. Pe de alta parte, nici nu mai este atat de modern. Cele mai recente tendinte in domeniu recomanda ca unghiile sa fie taiate ceva mai scurt, rotunjite la capete, iar lacul ar putea fi ceva mai intens. In principiu, este vorba tot despre ideea de naturalete; o astfel de manichiura aminteste, pe undeva, de fetita care erai candva si care se juca pe ascuns cu oja mamei sale...



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kristina pe 8 Feb 2008, 20:22
    ok

    e buna ideea cu autobronzantul..pe bune rezultatul e super

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod