Chipul frumos, rezultatul unui ten ingrijit

Pana si cele mai frumoase femei din lume arata mai bine datorita un ten uniform si ingrijit corespunzator. Expertii in machiaj ne invata faptul ca un chip "fara greseala" nu este dat de un machiaj perfect al ochilor sau de aplicarea rujului potrivit. Cheia sta in mentinerea, zi de zi, a unui ten impecabil.

Nu uita faptul ca ingrijirea tenului este partea cea mai importanta din procesul zilnic de infrumusetare, daca vrei sa fii mereu frumoasa si atragatoare. Trucul este sa dai impresia ca nu ai apelat deloc la machiaj. Iata cativa pasi importanti pe care sa ii urmezi pentru a obtine o uniformizare a nuantei pielii tale.

Primul pas il reprezinta exfolierea.
Exista posibilitatea ca, in cazul in care nu iti exfoliezi pielea zilnic sau cel putin o data pe saptamana, pielea sa se acopere cu celule moarte care vor distruge suprafata pielii si ii vor conferi nu doar un aspect mohorat, dar si usor imbatranit. Fara o exfoliere corespunzatoare, produsele hidratante nu vor patrunde eficient in piele.

Cel de-al doilea pas consta in pregatirea fetei. Produsele de baza si cele hidratante aluneca peste o fata umeda mult mai bine decat peste una uscata. Inainte de toate, este bine sa iti protejezi si sa iti tonifici pielea fetei cu o lotiune care sa aiba indicele de protectie solara (SPF) de cel putin 15.

Al treilea lucru pe care ar trebui sa il faci este sa iti uniformizezi nuanta pielii.
Aplica un produs de baza sau unul hidratant si asigura-te ca acesta va fi absorbit complet de piele. Daca produsul este prea deschis sau, dimpotriva, prea inchis la culoare, se va observa. Aplica doar acolo unde este nevoie: de obicei, de-a lungul nasului, pe obraji si pe barbie.

Acopera cearcanele sau pungile de sub ochi, defectele si petele rosii. Este de ajuns sa aplici cateva picaturi de crema corectoare sub ochi si pe orice pata - in acest fel, vei indeparta culoarea "vinetie" atat de inestetica din zona ochilor, o problema din a carei cauza sufera foarte multe femei.
Tine minte: este mult mai bine sa tamponezi usor locul pe care doresti sa il acoperi, si in nici un caz sa freci zona delicata din jurul ochilor - efectul urmarit este acela de ascundere a acestor imperfectiuni.

Ultimul pas pentru a avea un ten de invidiat il reprezinta aplicarea unei pudre pe toata suprafata fetei. Chipul tau este, in sfarsit, "gata"! Daca arunci o privire mai atenta in oglinda, vei observa ca nu mai este nevoie sa aplici prea mult machiaj pentru ochi - cu un astfel de ten, vei arata mereu proaspata si stralucitoare! Putina mascara si o urma de gloss sunt mai mult decat suficiente pentru ca orice femeie sa aiba o infatisare exceptionala.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod