Cele mai eficiente tratamente pentru pielea uscată

Nu este suficient doar să aplici creme hidratante. Descoperă ce alte reguli să respecți pentru ca pielea ta să se mențină catifelată
Iarna este anotimpul care îți supune pielea unui stres constant. Din cauza temperaturilor scăzute și a aerului încălzit din interior, pielea se poate usca mai mult ca de obicei, având un aspect neplăcut și o textură aspră. Iată câteva remedii pe care să le încerci pentru ca pielea ta să fie iarăși catifelată:

Investește într-un umidificator

O cauză principală care determină deshidratarea pielii este aerul uscat din locuința ta. Sistemele de încălzire, fie că folosești centrala termică, radiatoarele electrice sau încălzirea centralizată, conduc la scăderea drastică a umidității aerului din încăperi, ceea ce determină și o deshidratare constantă a pielii.
Folosește pe timp de iarnă un umidificator, un aparat care menține umiditatea aerului la un nivel adecvat, în special în dormitor, unde petreci cele mai multe ore.

Folosește uleiuri pentru ten

Dacă pe timpul verii nu apreciezi deloc senzația grasă oferită de uleiurile naturale pe pielea ta, iarna acestea se vor dovedi foarte utile și îți vor oferi un efect foarte plăcut. Uleiurile reușesc să hidrateze intens, blocând apa la nivelul pielii și împidicând astfel evaporarea ei, ceea ce face ca pielea să se mențină suplă și catifelată. Poți folosi ulei de argan, de susan, de avocado, unt de cocos etc.
Aplică uleiul pe tenul curat seara, înainte de culcare, pentru a fi complet absorbit până dimineața. 

Evită dușurile prea lungi

Poate că în zilele foarte friguroase tot ce îți dorești când ajungi acasă este să-ți faci un duș lung și fierbinte. Apa prea caldă îndepărtează uleiurile naturale care se află la suprafața pielii, ceea ce provoacă uscarea excesivă, descuamarea exagerată și chiar apariția unor probleme de sănătate ale pielii. este de preferat să faci dușuri cu apă caldă, nu fierbinte și să eviți folosirea săpunurilor prea dure.

Hidratează pielea udă

Vei obține cele mai bune rezultate atunci când folosești o loțiune grasă de piele sau un ulei natural pentru a-ți hidrata pielea când este udă. Imediat după ce ieși de sub duș sau după ce ai făcut o baie în cadă, aplică loțiunea sau uleiul direct pe pielea udă, fără a te șterge cu un prosop.
Poți folosi și un ulei pentru bebeluși, care conține uleiuri intens hidratante și este delicat cu pielea.

Aplică tratament intensiv

Pielea mâinilor este cel mai predispusă la o uscare excesivă pe timpul iernii. Iar pentru a-i reda rapid suplețea, poți folosi un tratament intensiv de hidratare. Seara, înainte de culcare, ține mâinile timp de câteva minute cu apă caldă. Aplică apoi un strat consistent de vaselină cosmetică, pe care o poți cumpăra din magazinele cu produse de înfrumusețare, și pune-ți o pereche de mănuși. Dimineața, mâinile tale vor arăta impecabil, iar pielea va fi netedă și hidratată.
 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod