Cele mai eficiente tratamente naturale pentru păr pe care să le faci acasă

Ți se părea exagerat să stai câteva ore cu ulei de măsline pe păr, chiar dacă ai auzit că îi redă strălucirea și stimulează creșterea? Dacă tot stai mai mult în casă, acum ai oportunitatea să încerci tratamentele intensive care refac părul degradat, îi oferă strălucire și îl fac mai rezistent. Iată câteva măști și tratamente pentru păr și scalp pe care să le încerci:

Mască pentru păr uscat cu miere, ou și oțet de mere


Dacă părul tău este uscat și aspru, încearcă această mască cu ou, miere și oțet de mere. Este un tratament eficient pentru hidratarea părului, care oferă strălucire și hidratează intens fără să încarce firele sau să reducă volumul.

Ingrediente

1 lingură cu miere
1 ou
1 linguriță cu oțet de mere

Bate bine oul și adaugă restul ingredientelor. Amestecă și aplică pe părul uscat. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește-te. Poți dubla cantitățile dacă ai părul lung.

Mască antimătreață cu ulei de cocos, zahăr și ulei esențial


În cazul în care te confrunți cu mătreață sau scalp uscat, ai nevoie de o astfel de mască cu efect exfoliant. Ajută la eliminarea celulelor moarte de piele și previne formarea scuamelor inestetice. Pe măsură ce se topește, zahărul eliberează acid glicolic, care are un efect exfoliant delicat, dizolvând celulele moarte de piele.
Uleiul de cocos este bogat în acizi grași esențiali și are proprietăți antiinflamatorii. Uleiul de mentă stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, iar uleiul din arbore de ceai are un efect antifungic, antibacterian și antimicrobian.

Ingrediente

2 linguri cu ulei de cocos
4 linguri cu zahăr brut
2 picături de ulei esențial de arbore de ceai
5 picături de ulei esențial de mentă

Amestecă bine toate ingredientele într-un bol. Folosind degetele sau pensula pentru vopsirea părului, aplică tratamentul pe scalp, trasând cărări drepte. Aplică tratamentul pe părul umed, în timpul dușului, masează bine și prinde părul cu o clamă. Lasă tratamentul să acționeze cât timp îți faci duș, apoi spală-te pe cap.

Mască pentru strălucire cu miere, ulei de cocos și oțet de mere


Părul hidratat și sănătos este mult mai strălucitor. Atunci când părul tău începe să-și piardă strălucirea este un semn că are nevoie de hidratare intensă.
Această mască te va ajuta să-i redai frumusețea.

Ingrediente

- părți egale de miere și ulei de cocos, în funcție de lungimea părului tău
- 1 linguriță cu oțet de mere

Amestecă toate ingredientele și aplică masca pe părul umed. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap cu șamponul obișnuit.

Mască pentru stimularea creșterii părului cu ulei de cocos și scorțișoară


Scorțișoara, în afara faptului că are proprietăți antibacteriene, stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului și fortifică astfel foliculii de păr. 

Ingrediente
părți egale de scorțișoară și ulei de cocos

Amestecă bine ingredientele și aplică masca pe păr, insistând la nivelul rădăcinilor. Masează cu degetele pe scalp și lasă să acționeze timp de 30-40 de minute. Clătește-te și spală-te pe cap cu șamponul tău obișnuit, apoi aplică balsam de păr.
 

Mască pentru păr gras cu albuș de ou și lămâie


Dacă părul tău este predispus la îngrășare, o mască cu albuș de ou și lămâie te va ajuta să reglezi producția de sebum.
Folosește numai albușul de ou, care conține enzime de proteine ce ajută la eliminarea excesului de ulei.

Ingrediente

1 albuș de ou
zeama de la o lămâie

Bate bine albușul pentru a obține o spumă și adaugă zeama de lămâie. Aplică pe păr, în special la nivelul rădăcinilor și lasă să acționeze timp de 30 de minute sau mai mult. Clătește-te cu apă călduță.

Mască pentru păr degradat cu avocado, gălbenuș de ou și ulei de măsline


Părul se degradează în special din cauza greșelilor de îngrijire, precum folosirea în exces a aparatelor de styling cu căldură, decolorare sau frecarea părului cu prosopul după spălare. O mască pentru refacerea firelor degradate și pentru prevenirea deteriorării părului este o soluție simplă, ușor de pus în practică.

Ingrediente

o jumătate de avocado
1 gălbenuș de ou
1 lingură cu ulei de măsline
1 lingură cu miere

Pisează jumătatea de avocado și amestecă cu restul ingredientelor.
Aplică masca pe păr, insistând asupra vârfurilor, care sunt de obicei cel mai degradate. Strânge părul într-un coc și acoperă cu o cască pentru duș. Pentru a activa și mai mult ingredientele, aplică aer cald cu foehnul peste casca de duș timp de zece minute. Mai lasă să acționeze încă 20 de minute și apoi spală-te pe cap.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod