Cele mai eficiente tratamente de înfrumusețare pe care să le faci peste noapte

Cele mai eficiente tratamente de înfrumusețare pe care să le faci peste noapte

Cele mai multe dintre noi avem propriile ritualuri pentru îngrijirea pielii pe care le respectăm cu strictețe. Dimineața și seara ne dedicăm timp pentru curățarea și hidratarea tenului sau aplicăm creme nutritive pentru mâini și corp.
Deși sunt obiceiuri cât se poate de benefice, poți face și mai mult pentru frumusețea ta. Secretul este să profiți de orele de peste noapte în care dormi pentru a te trezi și mai frumoasă.

Peste noapte organismul se reface și înlocuiește celulele îmbătrânite sau afectate de factorii interni și externi. Iar acest proces are loc și la nivelul pielii. Tratamentele pe care le aplici seara pentru a acționa în timpul nopții pot fi secretul unui ten impecabil.

Nu doar pielea poate beneficia de pe urma tratamentelor folosite în timpul nopții, ci și părul. Iată ce poți face în fiecare seară ca să te trezești și mai frumoasă zi de zi:

Începe cu un ten curat


Atunci când îndepărtezi machiajul și te speli pe față cu o loțiune specială pentru curățarea tenului elimini impuritățile și exesul de sebum care pot bloca porii. În același timp elimini celulele moarte de piele și le permiți altora noi să le înlocuiască. Rezultatul va fi un ten mai curat și mai luminos, care se va putea regenera pe timpul nopții fără să fie nevoit să combată efectele nocive ale substanțelor toxice acumulate de-a lungul zilei.
De asemenea, un ten curat va absorbi mult mai bine substanțele active din produsele de înfrumusețare pe care le folosești pe timp de noapte. De aceea curățarea tenului înainte de culcare este atât de importantă.

Hrănește-ți tenul cu un serum


Pentru că temperatura pielii crește pe timpul nopții, este perioadă ideală în care să aplici produse pentru rejuvenarea tenului, care se vor încălzi și vor pătrunde mai ușor în straturile profunde ale pielii. Caută serumuri care conțin vitaminele A și E pentru stimularea producției de colagen, proteina care oferă fermitate și elasticitate tenului, prevenind aspectul de piele lăsată și apariția prematură a ridurilor. Pentru a bloca ingredientele active în piele, aplică o cremă hidratantă de noapte după ce serumul a pătruns în piele.

Hidratează intens pielea corpului


Nu doar tenul are nevoie de atenția ta, ci și întregul corp, inclusiv pielea gâtului, a mâinilor și picioarelor. Alege o loțiune de corp cât mai naturală, care nu conține silicon, și aplică seara pe tot corpul, după ce ieși din duș.
O alternativă naturală sunt uleiurile naturale, care au un puternic efect hidratant. După duș, pe pielea udă, aplică ulei de măsline, de cocos, jojoba, avocado, migdale sau oricare alt tip de ulei nutritiv natural, presat la rece. Masează pentru ca uleiul să pătrundă în piele, apoi tamponează corpul cu un prosop. Vei avea o senzație ușor uleioasă inițial, dar până dimineața tot uleiul va fi absorbit în piele, iar rezultatul va fi o piele incredibil de catifelată.
 

Încearcă o mască pentru noapte


Există măști faciale concepute pentru a fi folosite în timpul nopții. Acestea conțin ingrediente active care acționează pe durata întregii nopți pentru ca dimineața pielea ta să arate senzațional. Astfel de măști faciale de noapte sunt ideale atunci când te pregătești pentru o întâlnire sau un eveniment special. Printre ingredientele conținute se pot număra acidul hialuronic, vitamina C, dar și numeroase alte vitamine și minerale care hrănesc tenul în profunzime.

Vindecă pielea crăpată a mâinilor și picioarelor


Pentru că te speli foarte des pe mâini pielea ta poate deveni uscată și crăpată.
Cremele aplicate cu regularitate poate că nu mai au același efect, însă le poți oferi mâinilor tale un tratament de noapte intens hidratant. Spală-te pe mâini cu apă caldă și săpun. Folosește o perie pentru a masa cu grijă mâinile. În acest fel vei exfolia celulele moarte și pielea aspră. Aplică o cremă cu uree cu o concentrație mai mică de 30, masează bine și pune-ți o pereche de mănuși din plastic sau silicon, de unică folosință. Dormi cu mâinile acoperite, iar dimineața pielea mâinilor tale va arăta impecabil. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână sau până când pielea este complet refăcută. Menține apoi rezultatele obținute folosind zilnic o cremă de mâini hidratantă. Același tratament îl poți face și pentru pielea uscată a călcâielor, însă poți alege o cremă cu uree cu concentrație 30%. 

Aplică o cremă grasă pe zonele predispuse la uscare


Coatele, genunchii sau călcâiele sunt afectate adesea de pielea uscată, groasă și aspră. Au nevoie de o hidratare intensă, iar o cremă grasă ce conține glicerină, uree sau linolină te ajută să le redai suplețea și catifelarea.
Aplică o cremă sau un balsam nutritiv pe aceste zone pentru le vindeca peste noapte. 

Hrănește-ți părul în profunzime


Un tratament intensiv pentru păr poate fi realizat peste noapte, astfel încât șuvițele tale să fie complet hidratate și reparate până dimineața. Îți poți face o mască naturală pentru păr folosind uleiuri nutritive, precum ulei de măsline, cocos, migdale, jojoba etc., sau poți apela la tratamentele leave-in din comerț. Umezește-ți părul înainte de culcare, aplică balsamul leave-in, prinde părul într-un coc și pune-ți pe cap o cască de duș. Lasă balsamul să acționeze peste noapte, iar dimineața părul tău va fi hidratat și strălucitor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod