Cele mai bune tratamente pentru pielea uscată a mâinilor

Pe timpul iernii, pielea mâinilor tale se poate deshidrata excesiv, rezultatul fiind piele uscată, crăpată și aspră. Află care sunt cele mai bune remedii pentru a combate aceste probleme.

Tratament pe timpul nopții


Cel mai simplu tratament pentru a reface pielea uscată a mâinilor este aplicarea unei creme intens hidratante pe timpul nopții. Pentru ca rezultatele să fie cât mai bune, este necesar să urmezi câțiva pași. În primul rând, pielea are nevoie de exfoliere. Ține mâinile timp de zece minute într-un vas cu apă caldă în care ai adăugat puțin gel de duș și o linguriță cu bicarbonat de sodiu. Masează-le apoi cu un burete de baie și clătește-te. Aplică crema hidratantă pe mâini într-un strat generos și acoperă-ți mâinile cu mănuși de unică folosință. Deasupra mănușilor din plastic sau latex, pune o pereche de mănuși subțiri din bumbac. Lasă crema să acționeze peste noapte, iar dimineața pielea mâinilor tale va fi catifelată și hidratată. Folosește acest tratament de două, trei ori pe săptămână, până când pielea mâinilor este complet refăcută.
Aplică în fiecare seară cremă hidratantă pentru a întreține rezultatul obținut.

Cremă cu uree


Crema cu uree este deosebit de benefică în cazul persoanelor care se confruntă cu piele uscată. Este un tratament eficient care dă rezultate încă de la primele aplicări. De obicei, este folosită pentru a trata zonele cu piele foarte uscată sau crăpată, așa cum sunt mâinile aspre, coatele, genunchii sau călcâiele. Aplică cu regularitate cremă cu uree pe mâini, de preferat seara, înainte de culcare. În acest fel produsul va acționa pe toată durata nopții și va elimina excesul de piele moartă. După ce pielea mâinilor a devenit catifelată, este necesar să reaplici crema cu uree de două ori pe săptămâni pentru a o menține hidratată. În restul zilelor aplică o cremă hidratantă.

Ureea funcționează prin stimularea reînnoirii celulare și îndepărtarea stratului de celule moarte care creează o peliculă dură și aspră.
Este important de reținut că ureea este considerată a fi medicament și poți găsi cremă cu o concentrație mare de uree numai în farmacii. Are un efect iritant și poți simți o senzație de usturime și arsură dacă ai pielea foarte crăpată, de aceea ar trebui folosită cu prudență.

Tratament cu parafină


Un tratament foarte eficient pe care ți-l poți face acasă este masca cu parafină pentru mâini. Denumirea vine de la parafină, un tip de ceară care are efecte emoliente intense. Tratamentul cu parafină nu acționează doar asupra pielii uscate, ci și asupra unghiilor și cuticulelor, pe care le hidratează intens. Primul pas este exfolierea mâinilor, apoi mâinile sunt acoperite sau înmuiate în parafină lichidă, care este lăsată să acționeze timp de 10-15 minute. Tratamentul cu ceară de parafină creează o barieră protectoare deasupra pielii și crește astfel hidratarea prin blocarea apei în straturile exterioare ale pielii.

Nu este neapărat nevoie să mergi la salon ca să-ți faci un tratament pentru mâini cu parafină.
Este o idee bună să inviți o prietenă la tine pentru a vă face împreună acest tratament hidratant pentru că vei avea nevoie de ajutorul cuiva. Găsești în magazinele de produse cosmetice aparate pentru parafină și ceară de parafină. 

Este important să-ți introduci mâinile în parafină numai atunci când ceara s-a topit complet, dar fără să fie fierbinte. Ar trebui să-ți poți introduce mâinile în ceara topită fără să simți vreun disconfort. După ce parafina s-a întărit, ceea ce durează aproximativ 10-15 minute, îndepărteaz-o cu grijă. Mâinile tale vor fi complet transformate după acest tratament foarte ușor de realizat.

Cum să previi uscarea și crăparea mâinilor


Pentru ca pielea mâinilor tale să nu devină aspră în sezonul rece, trebuie în primul rând să ai în vedere cum te speli pe mâini. Ai nevoie de un săpun delicat, care curăță pielea fără să o usuce.
Un alt pas important este ștergerea și uscarea mâinilor după ce te-ai spălat. Folosește un prosop din bumbac pentru a șterge bine mâinile și uscătorul electric pentru uscarea mâinilor în toaletele publice. Atunci când pe mâinile tale rămâne apă, aceasta se va evapora treptat și va lua cu ea și o parte din apa aflată în stratul superior al pielii. De aceea este esențial ca mâinile tale să fie șterse bine și uscate complet după ce te-ai spălat, mai ales dacă ieși în aer liber. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod