Cele mai bune metode de a îndepărta părul de pe față fără să iriți pielea

Cele mai bune metode de a îndepărta părul de pe față fără să iriți pielea

Numeroase femei se confruntă cu păr facial, acel puf adesea blond, uneori intens pigmentat, care este inestetic și afectează machiajului
Există numeroase metode de a epila părul de pe față, dar pentru că tenul este mult mai sensibil decât pielea corpului, există riscul apariției unor iritații severe, fire de păr crescute sub piele sau chiar leziuni care lasă în urma lor cicatrici permanente. 
 
Metode de a îndepărta părul de pe față
 
Deși îndepărtarea părului de pe față poate fi realizată folosind diverse metode, de la epilarea cu ceară, cu cremă depilatoare, cu ață, cu laser sau prin dermaplaning, este necesar să alegi metoda potrivită, care presupune cele mai mici riscuri pentru sănătatea tenului. În special în cazul pielii sensibile și a celei afectate de acnee, epilarea pufului de pe față trebuie efectuată corect, prin metode sigure.

Dermaplaningul este o metodă tot mai populară pentru eliminarea părului facial. Este o metodă foarte eficientă de exfoliere, prin care un medic dermatolog sau un estetician rade cu grijă pielea moartă de la suprafața tenului, îndepărtând în același timp celulele moarte și părul de pe față, folosind un tip de briceag special.
Pielea moartă și puful de pe față pot face tenul să pară mat, încărcat și lipsit de acea strălucire naturală. 

Dar deși este un tratament care devine tot mai popular pe zi ce trece, specialiștii nu recomandă dermaplaningul pentru îndepărtarea părului de față, mai ales dacă ai tenul sensibil sau acneic. 

"Dacă pe ten sunt coșuri inflamate, nu recomand dermaplaningul. Poate provoca iritații majore, inflamarea pielii și în același timp poți răspândi pe față bacteriile care provoacă acneea. Este o metodă agresivă de exfoliere și eliminare a părului de pe față pentru cineva care se confruntă cu piele sensibilă sau acneică", declară pentru refinery29.com esteticiana KerryLou Herbert.

Dermaplaningul este o metodă care strânge tot mai mulți fani, dar rezultatele variază mult de la o persoană la alta. Specialiștii consideră că epilarea cu ceară și cea cu ață sunt cele mai sigure metode de a îndepărta părul nedorit de pe față.
"Dacă îți apar mereu coșuri după epilarea cu ceară sau cea cu ață, cel mai probabil este din cauza îngrijirii incorecte a pielii după epilare sau pregătirea inadecvată a pielii înainte de epilare. Este o problemă des întâlnită și de cele mai multe ori atunci când apar iritații deasupra buzei sau în zona sprâncenelor după epilare, îmi pot da seama că pielea nu a fost pregătită sau îngrijită corect", spune specialistul citat.

Metode de a îndepărta părul de pe față: alte sfaturi importante
 
Esteticiana recomandă exfolierea pielii înainte de epilare. Chiar dacă ar putea părea un sfat care poate duce la iritarea pielii, eliminarea celulelor moarte înaintea unei astfel de proceduri previne, de fapt, apariția iritațiilor. Acumularea celulelor moarte blochează porii din care au fost smulse firele, ceea ce duce la apariția coșurilor și iritațiilor. "Mergi la salon fără să fii machiată și exfoliază-ți pielea și la o zi după epilare", recomandă specialistul.

Iar dacă vrei să eviți epilarea și îți dorești numai să decolorezi părul de pe față, trebuie să știi că substanțele chimice din decolorantele pentru păr sunt iritante pentru pielea sensibilă. 
 
Metode de a îndepărta părul de pe față: Aloe vera 

Un alt truc pentru a preveni iritarea tenului după epilare este aplicarea gelului de Aloe vera timp de câteva zile la rând, după epilare.
Alege un gel de Aloe vera pur, care nu conține alcool sau alți aditivi. Acesta trebuie ținut la frigider după deschidere și aplicat rece, pentru a reduce inflamația de la nivelul pielii.

Una dintre cele mai sigure metode de a scăpa de părul facial este epilarea cu ață, pentru că în acest caz contactul cu pielea este minim. În timp ce epilarea cu ceară este agresivă cu tenul, smulgând părul și trăgând de piele în același timp, epilarea cu ață îndepărtează numai părul, fără ca pielea să fie afectată. "Așteaptă patru săptămâni între programări pentru ca părul să fie puțin mai lung și cosmeticiana să nu fie nevoită să realizeze procedura foarte aproape de piele", spune KerryLou Herbert.

De asemenea, este important să eviți atingerea pielii cu mâinile după epilare, indiferent de metoda aleasă. Și transpirația este nocivă pentru pielea sensibilă după epilat, de aceea ar trebui să eviți sportul timp de o zi, două după epilarea părului de pe față.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod