Cele două ingrediente care îți fac imediat călcâiele netede

Cele două ingrediente care îți fac imediat călcâiele netede

Praful și încălțămintea decupată sunt cele două cauze principale care duc la uscarea și crăparea călcâielor pe timpul verii.
Nu doar că sunt inestetice, dar călcâiele crăpate pot fi uneori și foarte dureroase atunci când crăpăturile se adâncesc.

Dacă ai încercat deja o mulțime de remedii și nimic nu a dat rezultate, o soluție preparată chiar de tine, acasă, ar putea fi remediul pe care îl cauți. Sunt două ingrediente pe care sigur le ai în casă și care se vor dovedi extrem de utile pentru netezirea călcâielor, potrivit purewow.com

Iată de ce ai nevoie:


- apă de gură Listerine
- oțet de mere
- apă caldă
- pilă pentru călcâie sau piatră ponce

Cum să procedezi:


Amestecă părți egale de apă de gură, oțet și apă într-un lighean, astfel încât să-ți acopere complet picioarele. 
Stai cu picioarele în acest amestec timp de cel puțin 15 minute.
Freacă apoi pielea uscată cu pila pentru călcâie sau piatra ponce până când îndepărtezi pielea uscată de pe călcâie și alte zone ale picioarelor

Cum funcționează?

Atât apa de gură, cât și oțetul conțin agenți de exfoliere precum acid benzoic.
Acesta dizolvă pielea uscată, care apoi este mult mai ușor de îndepărtat folosind pila pentru călcâie. Mentolul din apa de gură îți va da o senzație răcoroasă pe piele. Nu folosi această soluție dacă ai călcâie foarte crăpate, care supurează sau ai răni la nivelul picioarelor.

Nu uita să întreții rezultatele obținute folosind piatra ponce sau pila pentru călcâie de fiecare dată când îți faci duș. Vei preveni în acest fel acumularea de celule moarte care se usucă și apoi se crapă. De asemenea, aplică de câteva ori pe săptămână vaselină cosmetică pe călcâie sau o cremă hidratantă grasă.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod