Cel mai bun exercițiu pentru a preveni îmbătrânirea

Există un exercițiu fizic care poate încetini procesul de îmbătrânire, iar acesta a fost dezvăluit de curând de către doctorii neurologi. Ai vreo idee despre ce este vorba? Iată ce poți face și tu pentru a preveni îmbătrânirea conform specialiștilor!

Care este cel mai bun exercițiu care te ajută să previi îmbătrânirea?


Potrivit unui studiu publicat în revista Human Neuroscience Journal, persoanele care fac mișcare pot încetini procesul de îmbătrânire al creierului, iar cea mai eficientă activitate fizică de acest gen este dansul. Autoarea studiului, Kathrin Rehfeld, și echipa sa au confirmat că dansul are puterea de a încetini și chiar de a preveni declinul în ceea ce privește activitatea mentală și cea fizică din creier.

Cercetătorii au studiat 52 de persoane cu vârstele cuprinse între 63 și 80 de ani și le-au împărțit în două grupe: unul dintre grupuri a început să facă cursuri de dans, iar celălalt sporturi.
Persoanele care au făcut cursuri de dans au fost nevoite să învețe mișcări și coreografie. Cel de-al doilea grup a făcut exerciții de rezistență și flexibilitate.

După terminarea cursurilor, oamenii de știință au observat că în ambele grupuri zona hipocampului din creier a crescut, aceasta fiind partea creierului responsabilă pentru învățare, memorie și echilibru. Însă numai persoanele care au dansat au avut parte de și de un volum crescut al altor părți din hipocampul stâng.

De aici s-a tras concluzia că dansul, în special cel urmat de schimbări coreografice, este în mod clar superior activităților fizice repetitive, cum ar fi mersul pe jos sau plimbatul cu bicicleta.
Cu alte cuvinte, ar trebui să apelezi mai des la pantofii tăi de dans. Nu ar trebui să eziți nici să îți inviți prietenii alături de tine, mai ales dacă vrei să-i ajuți să ducă o viață mai lungă și mai sănătoasă în compania ta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod