acnee

Ceaiul miraculos în lupta cu acneea persistentă: dermatologii îl recomandă

Proprietățile sale antiinflamatorii și adaptogene îl fac un ceai cu adevărat promițător în ce privește problemele pielii.
In cultura autohtona, ceaiul de menta are o notorietate deloc pe masura proprietatilor sale aproape miraculoase asupra organismului. El este, din popor, recunoscut drept ceaiul care ne ajuta la digestie. Mai multe nu prea se vorbeste despre el, poate doar, din cand in cand, ne amintim ca are un efect revigorant indiferent de anotimpul cand il consumam.

Se mai poate spune ca subevaluarea de care are parte isi are premisele in faptul ca, in urma cu cativa ani, cand piata ceaiurilor nu era atat de prospera, acest ceai era unul dintre cele mai folosite in casele oamenilor.
Un fel de suprasaturare, menta fiind o planta foarte usor de cultivat, rezistenta la tipuri oscilante de clima, care se inmulteste cu rapiditate, acaparand gradinile.

Pentru mine totul a capatat un nou sens cand, intr-una dintre zilele in care incercam, cu usoara disperare, sa scap de „acneea femeii adulte” (asa cum se pare ca se numeste acneea care apare la varsta adulta din cauza unor factori multipli si de durata, de la schimbari hormonale, la stres), un dermatolog mi-a recomandat sa beau ceai de menta, mai precis specia Mentha spicata.

Infuzie cu menta organica, doua cani pe zi pentru o piele luminoasa


Partea buna este ca eu chiar nu mai stiu cum sa restrang menta din gradina, din cauza careia nu mai are loc nicio alta planta sa creasca.
O puteti creste la fel de bine in ghiveci sau o puteti achizitiona de la oricare magazin cu produse organice. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod