Ce se întâmplă dacă folosești suc de ceapă pentru sprâncene

Nu este periculos să folosești suc de ceapă pentru sprâncene? Ajută într-adevăr la creșterea lor și le face să fie mai bogate?
O bloggeriță celebră pentru sfaturile ei legate de frumusețe a postat un video pe Instagram în care recomandă folosirea sucului de ceapă pentru sprâncene, deoarece le grăbește creșterea și le face să fie mai dese. Argumentul folosit de ea este legat de faptul că sulful din ceapă este tocmai substanța care accelerează creșterea sprâncenelor și le face să fie mai bogate, scrie site-ul Allure.  

De aceea, ea consideră că sucul de ceapă este unul dintre cele mai bune remedii pentru a obține sprâncene mai dese.
Practic ea recomandă persoanelor care doresc sprâncene mai groase să le maseze cu suc de ceapă timp de 5 minute, după care să se spele bine pe față cu apă rece. Dacă vrei să diminuezi mirosul puternic de ceapă poți să adaugi puțină zeamă de lămâie.


Dar oare acest truc funcționează? Nu este periculos să aplici suc de ceapă?


Potrivit unui medic dermatolog, există studii care atestă faptul că într-adevăr sucul de ceapă ajută la creșterea părului, dar nu în mod special a sprâncenelor. „Sulful este important în creșterea părului.
Însă prin aplicarea sucului de ceapă nu înseamnă că sulful ajunge în structura părului. Sulful din ceapă acționează mai degrabă ca un antiinflamator natural. Cercetătorii au testat sucul de ceapă pentru alopecia areata (o afecțiune inflamatorie a părului) în 2012. Femeile care au aplicat suc de ceapă pe scalp au constatat o regenerare mai rapidă a părului spre deosebire de cele care nu au folosit suc de ceapă. Însă, adevăratul motiv pentru care sucul de ceapă a funcționat este tocmai pentru că aceste femei se confruntau cu alopecia din cauza unei dermatite  seboreice care determina inflamarea scalpului și pierderea părului.
Sulful din sucul de ceapă fiind un puternic antiinflamator a funcționat prin atenuarea inflamațiilor de la nivelul scalpului
„ spune Kavita Mariwalla, citată de aceeași publicație. 

Același specialist susține că în ciuda dovezilor clare că acest remediu ar funcționa și în cazul sprâncenelor, femeile care doresc să încerce tratamentul trebuie doar să fie atente la modul în care masează sucul de ceapă, astfel încât să prevină scurgerea acestuia în ochi. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod