Ce se întâmplă dacă folosești spirt pentru a trata acneea?


Dacă acneea este prezentă în viața ta de zi cu zi, există posibilitatea să fi auzit că poți folosi spirt pentru a o trata.
Cu toate că unele persoane cred că alcoolul sanitar poate fi folosit ca un tratament contra coșurilor, mulți specialiști recomandă evitarea acestei soluții. Iată de ce!

De ce nu este recomandat spirtul pentru a trata acneea?


Alcoolul sanitar usucă pielea. Atunci când tamponezi pielea cu spirt, ți se poate părea că dispar mai repede coșurile. Pentru persoanele care au tenul gras, proprietățile de uscare ale alcoolului par a estompa și problemele cauzate de sebum. Spirtul are, de asemenea, și proprietăți antiseptice, care pot elimina mai ușor bacteriile de pe suprafața pielii.

Bacteriile contribuie la răspândirea acneei, iar reducerea acestora ar putea presupune un ten mai curat, cu mai puține coșuri. Iar spirtul se crede și că micșorează porii. Adevărul este că anumite tratamente pot reduce aspectul vizibil al porilor, însă efectele acestora sunt temporare și pot agrava problema care stă la bază.

Cu toate că spirtul poate părea o soluție tentantă, experții sunt de părere că ar trebui să stai departe de tratamentul coșurilor cu ajutorul spirtului. În timp, s-ar putea ca problemele cu tenul să se agraveze din cauza alcoolului sanitar. În primul rând, acesta poate usca pielea prea tare. Lasă pielea fără umiditatea sa normală, roșie și iritată.
Sentimentul de arsură pe care îl ai după ce îți ștergi tenul cu un tampon îmbibat în spirt reprezintă un simptom al prejudiciului adus pielii tale. 

Pielea ta are nevoie de o anumită cantitate de sebum, adică de uleiul pe care îl îndepărtează spirtul, pentru protecție și hidratare, iar dacă elimini complet această substanță, glandele sebacee răspund printr-o producție și mai mare de sebum. Acest lucru înseamnă că vei avea parte și de o acnee mai accentuată. Cu cât folosești spirtul mai mult timp pentru curățarea tenului, cu atât mai vulnerabilă devine pielea ta la efectele sebumului și bacteriilor.
Conform studiilor, după o perioadă îndelungată de utilizare topică a spirtului, pielea își pierde grăsimea.

Cu alte cuvinte, utilizarea spirtului pentru a trata acneea nu este viabilă în nicio situație. Cei mai mulți dermatologi sunt de părere că acest tratament nu este bun pentru pacienții lor, din cauza faptului că usucă și irită pielea și, de asemenea, poate provoca mai multe probleme pe termen lung. Unii experți recomandă evitarea tuturor produselor de îngrijire a pielii care conțin alcool. Dacă suferi de acnee, probabil că ar fi cel mai bine să renunți la folosirea tuturor acestor produse.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • boldurse pe 27 Nov 2018, 10:34
    Cosuri

    Pentru eliminarea cosurilor se pot folosi si suplimente cu vitamine. Vitaminele din compozitia acestor suplimente pot actiona asupra factorilor care declanseaza acneea. Chiar si asa sa nu uitam ca e mai mult decat obligatoriu sa facem miscare, sa mancam sanatos si sa fim pozitivi si cu zambetul pe buze. Stresul poate provoca dereglari hormonale iar la randul lor aceste dereglari hormonale pot produce aparitia acneei.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod