Ce se întâmplă cu tenul tău când dormi cu machiajul de peste zi

Se mai întâmplă, e adevărat. Nu e nicio dramă dacă e o excepție. Dacă ajunge să fie un obicei să mergi la culcare fără să te demachiezi, te confrunți cu o serie de riscuri pentru tenul tău, care pot declanșa probleme serioase. Rezolvarea lor ar dura și te-ar costa mult mai mult decât prevenirea acestui incident.

Iată ce se petrece la suprafața pielii tale când dormi cu machiajul 

Toți dermatologii pică de acord asupra faptului că unul din cele mai grave lucruri care se poate întâmpla cu tenul tău la ordinul zilei este să te culci fără să te demachiezi. Somnul este crucial pentru restructurarea celulară la nivelul întregului organism, iar acest proces nu poate avea loc în prezența impurităților pe care trebuie să le elimini prin demachiere. Acestea intră în conflict cu repararea epidermei.


Pielea este cel mai mare organ al nostru și adesea o neglijăm.
În timpul somnului, uleiurile pe care le secretă organismul absorb ceea ce se regăsește la suprafața pielii. Când adormi cu machiajul, secreția de sebum, celulele moarte, resturile de machiaj pot bloca porii peste noapte, permițând astfel bacteriilor să faciliteze apariția acneei, să agraveze rozaceea și să afecteze aspectul și consistența pielii. 


Tenul pe parcursul nopții își derulează procesele de regenerare și acestea asigură și nivelul de hidratare optim pentru ca pielea să fie strălucitoare zi cu zi.
Încărcarea suprafeței pielii cu resturi de machiaj și impuritățile acumulate pe parcursul zilei usucă pielea și îi distruge echilibrul natural al epidermei. 


Suplimentar față de acnee și uscarea tenului, îți pot apărea puncte albe de grăsime, pe care nu le poți elimina cu ușurință. 


Pielea acumulează și elemente de poluare care se așează pe parcursul zilei pe porii tăi, pe care este foarte important să le elimini cu ajutorul demachiantului. Suspensiile de pe suprafața tenului tău împiedică și regenerarea celulară care previne apariția ridurilor.
Dacă dormi cu machiajul de peste zi, îți accelerezi practic ridarea tenului, care este un proces ireversibil.


Produsele de machiaj sunt alcătuite din componente chimice, care, atunci când petrec prea mult timp pe pielea ta, pot favoriza apariția dermatitei, a iritațiilor sau a reacțiilor alergice. 


Dacă te știi leneșă sau uitucă, asigură-te că ai în permanență măcar șervețele demachiante cu tine peste tot pe unde te duci. Folosirea apei termale este de asemenea de mare ajutor pentru reechilibrarea consistenței naturale a pielii.
Tenul tău te va reprezenta toată viața, așa că miza este suficient de importantă încât să nu neglijezi demachierea și rehidratarea pielii înainte de culcare.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod