Ce să faci dacă te trezești cu ochii umflați

Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și predispusă la apariția ridurilor, liniilor fine, a cearcănelor și pungilor de sub ochi
Pielea din jurul ochilor este de la trei până la cinci ori mai subțire decât cea de pe restul feței. Iar acest lucru înseamnă că are un conținut redus de colagen și elastină, substanțele care protejează și îi oferă elasticitate pielii. 

O altă trăsătură care face pielea din jurul ochilor mai sensibilă este numărul redus de glande sebacee, cele care produc sebumul, substanța uleioasă cu rol hidratant și protector. Astfel pielea din jurul ochilor este mult mai predispusă la apariția ridurilor, liniilor fine, a cercănelor și pungilor de sub ochi.

Aspectul neplăcut de ochi umflați apare de obicei dimineața, iar în afara sensibilității pielii din jurul ochilor, vinovați sunt și alți factori.
Iată care sunt motivele pentru care te trezești cu pungi sub ochi:

Dormi cu fața în jos

Dacă ai obiceiul de a dormi cu fața în jos sau predominant pe una dintre părți, gravitația atrage lichidul la nivelul feței, ceea ce provoacă umflarea ochilor. Ar trebui să dormi pe spate, cu fața în sus, pentru a evita retenția de apă la nivelul feței.

Ești prea obosită

Atunci când ești obosită, circulația sângelui scade și efectele se văd la nivelul ochilor, prin apariția pungilor sub ochi și a cearcănelor. Este foarte important să ai un somn odihnitor în fiecare seară, ideal timp de opt ore.

Mănânci sărat sau prea multe alimente procesate

Sarea și alimentele procesate sunt principalele vinovate pentru retenția de apă și umflarea temporară a ochilor. Evită consumul excesiv de sare, dar și alimente precum mezeluri, chipsuri, măsline, brânză sărată, murături etc.

Consumi alcool

Alcoolul provoacă deshidratarea organismului, care la rândul său lasă ochii inflamați și iritați. Ar trebui să eviți sau să reduci consumul de alcool dacă observi că îți provoacă pungi sub ochi.

Iată ce să faci dacă te trezești cu ochii umflați:

Spală-te pe față cu apă rece

Apa rece accelerează circulația sanguină la nivelul feței, ceea ce contribuie la scăderea inflamației și eliminarea excesului de apă din țesuturile de sub ochi. Stropește-ți fața cu apă rece din abundență timp de câteva minute, iar rezultatele se vor observa rapid.

Bea un pahar mare cu apă

Dacă ai ochii umflați pentru că ai consumat alimente sărate sau procesate cu o seară înainte, primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineața când te trezești este să bei un pahar mare cu apă. În acest fel îți hidratezi organismul și contribui la eliminarea sării care a provocat retenția de fluide și apariția pungilor sub ochi.

Aplică plicuri cu ceai rece

O compresă cu ceai rece te va ajuta să reduci umflăturile de sub ochi. Pune două pliculețe de ceai verde folosite în congelator și lasă-le până când se răcesc bine.
Așază apoi pliculețele pe ochi și lasă-le să acționeze timp de câteva minute. Temperatura scăzută va stimula circulația sanguină, care va contribui apoi la reducerea pungilor de sub ochi.

Fă-ți masaj zilnic

Masează în fiecare zi zona ochilor cu mișcări delicate, folosind un ser special sau o cremă pentru ochi. Stimulezi în acest fel circulația limfatică și contribui la eliminarea toxinelor blocate în zona din jurul ochilor. Aplică puțină cremă pe vârful degetelor și începe masajul din colțurile interioare, continuând spre exterior. Ai grijă să masezi cu mișcări foarte delicate, pentru a nu afecta pielea sensibilă a ochilor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod