Ce obiceiuri nu trebuie să-ţi lipsească dacă vrei să arăţi bine vara asta

Când temperaturile de afară sunt atât de mari încât totul în jurul nostru se topeşte, avem nevoie de o îngrijire specială care să ne ajute să arătăm bine.
Din cauza căldurii pielea noastră se deshidratează mult mai uşor. De aceea, este important să-i asigurăm cele necesare dacă nu vrem să avem un ten uscat. Foarte eficientă este hidratarea din interior care se face cu ajutorul apei, a ceaiurilor naturale, a fructelor şi legumelor, dar şi cea din exterior cu ajutorul cremelor hidratante.

Aşa că, foloseşte loţiuni de corp şi creme de faţă nu foarte grase, care se absorb rapid şi nu lasă urme pe piele. De asemenea, pe perioada anotimpului cald nu sunt indicate duşurile fierbinţi şi nici băile foarte lungi care deshidratează pielea.  

Apa termală

În această perioadă transpirăm mai mult decât în alte perioade din an, din cauza căldurii.
Ceea ce înseamnă că pielea noastră pierde foarte multe minerale. Un adevărat aliat pentru pielea noastră este apa termală care conţine foarte multe minerale (Ca, Mg, Cu, B, Sr, Si, etc), fiind un veritabil ser de înfrumuseţare. De asemenea, apa termală este calmantă şi intens hidratantă.

Apă de trandafiri

Un alt ajutor vine din partea apei de trandafiri care conține vitamine (A, B3, C, D, E, P, calciu, fosfor, fier etc). De aceea, are proprietăți astringente, emoliente, repară ţesătura de elastină şi colagen care conferă rezistenţă şi elasticitatea pielii şi are  beneficii anti-ageing.

Exfoliere pentru ten

Dacă vrei ca tenul tău să strălucească de sănătate, ai nevoie de exfoliere.
Un exfoliant eficient poți să-ți faci şi singură acasă, din miere și mălai. Mălaiul curăţă, iar mierea hrăneşte şi hidratează. Amestecă o lingură de miere cu o lingură de mălai şi foarte puţină apă, cât să omogenizezi amestecul. Masează-ţi tenul cu acest gomaj după ce ai făcut o baie fierbinte şi porii tăi sunt deschişi.

Acest gomaj îl poţi folosi şi pentru tot corpul, cu câteva zile înainte să pleci la mare, dacă vrei un bronz uniform. Toate celulele moarte vor fi îndepărtate cu ajutorul mălaiului, iar mierea va hidrata pielea.  

Măşti pentru ten

În această perioadă avem o mulţime de fructe şi legume de sezon. Aşa că, de ce să nu te foloseşti de proprietăţile lor şi în ritualul tău de îngrijire.
Un foarte bun exemplu este pepenele galben. Măştile din acest fruct ajută la menţinerea supleţii şi elasticităţii pielii şi sunt recomandate în special persoanelor cu ten uscat şi sensibil. Pasează miez de pepene galben şi amestecă cu suc de portocale şi morcov ras. Lasă 10 minute să acţioneze şi clăteşte. Sucul de pepene galben are un efect calmant şi hidratant. De asemenea, îţi poţi aplica feliuţe pe faţă şi pe decolteu pentru o hidratare intensă.

Tratamente pentru păr

În timpul verii, părul nostru suferă foarte mult din cauza soarelui. Se usucă mai repede şi să rupe foarte uşor. Aşa că, nişte tratamente l-ar ajuta foarte mult. Iar în această perioadă, cele mai bune sunt uleiurile (argan, migdale, măsline etc).
Tot ce ai de făcut este să-ți încălzești părul, înainte de a aplica uleiul, pentru a permite substanţelor hrănitoare să pătrundă mai bine, după care poţi să înveleşti părul într-un prosop.

Un mic truc este să aplici tratamentele pentru păr seara înainte de culcare pentru a permite substanţelor hrănitoare să pătrundă în firul de păr. Dimineaţa se spală părul normal şi se coafează rapid.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod