Ce încearcă să-ți transmită ridurile faciale

Ce spun ridurile faciale despre sănătatea ta? Poate că nu te așteptai, dar acestea nu indică doar trecerea anilor și înaintarea în vârstă.

Care sunt lucrurile pe care ridurile faciale încearcă să ți le spună?


1. Este posibil să fii expus unui risc mai mare pentru bolile de inimă


Ridurile adânci de pe frunte ar putea fi un indicator precoce al aterosclerozei, afecțiunea arterelor care poate duce la bolile de inimă potrivit unui nou studiu. Oamenii de știință care au analizat mai mult de 3.000 de adulți cu vârstele cuprinse între 32 și 62 de ani, timp de 20 de ani, au constatat că persoanele cu riduri adânci pe frunte au avut un risc de 10 ori mai mare de a muri de boli de inimă. Care este legătura? Ridurile frunții și ateroscleroza sunt asociate cu stresul. Oamenii de știință au remarcat, de asemenea, că vasele de sânge pot reflecta acumularea de plăci care cauzează ateroscleroza în artere mai clar.

2. S-ar putea să ai hipertensiune arterială


Femeile care par mai tinere nu au pielea lăsată pe față și au o tensiune arterială mai scăzută potrivit unui studiu din 2013. Aceasta este probabil o combinație a două lucruri: femeile care par mai tinere au un sistem vascular mai sănătos și își protejează pielea.
Oamenii care au grijă de pielea lor tind să aibă grijă și de restul corpului.

3. S-ar putea să nu ai un stil de viață sănătos


Liniile de pe fața ta pot fi, de asemenea, un indiciu că nu trăiești o viață sănătoasă în general. Cercetările au arătat că persoanele cu leziuni provocate de soare și riduri sunt mai predispuse să desfășoare activități cu risc crescut, cum ar fi un program alimentar prost, lipsa exercițiilor fizice și lipsa protecției solare. 

4. Oasele tale ar putea fi mai slăbite


Ridurile faciale ar putea prezice și riscul de osteoporoză. Cercetătorii de la Universitatea Yale au studiat ridurile de pe față și gât și densitatea osoasă a 114 femei cu vârstele cuprinse între 40 și 50 de ani.
Aceștia au constatat că adâncirea și agravarea ridurilor pielii sunt corelate cu densitatea osoasă mai mică în rândul participantelor la studiu. Motivul pentru care cercetătorii cred că există o legătură este că pielea și oasele depind de colagen, o proteină a cărei producție scade odată cu vârsta. Nivelul mai scăzut de colagen ar putea fi genetic sau un rezultat al factorilor stilului de viață.

5. Este posibil să ai un risc crescut al cancerului de piele


Oamenii sunt de părere că nu suferă daune solare dacă nu văd acele pete provocate de soare. Dar acele riduri fine de pe obraji ar putea indica faptul că ai un risc crescut al cancerului de piele. Studiile au arătat că oamenii au riduri pe partea stângă a feței deoarece sunt expuși la razele ultraviolete care trec prin geamul mașinii atunci când conduc.

6. Ești stresat


Unii oameni folosesc foarte mulți mușchi la nivelul feței atunci când zâmbesc, lucru care duce la crearea ridurilor. Dar ridurile de pe frunte și liniile dintre sprâncene ar putea fi cauzate de stres.
Iar stresul crește nivelul de cortizol, care poate duce mai departe la creșterea riscului de obezitate, hipertensiune arterială și diabet zaharat.

7. Îți petreci prea mult timp uitându-te la dispozitivele electronice


Tot mai mulți tineri merg la dermatolog cu linii între sprâncene. Iar specialiștii în sănătate spun că aceste linii apar atunci când ne concentrăm să ne uităm la diferitele dispozitive electronice. Te încrunți când nu vezi să citești ceva prea mic sau când încerci să îți dai seama ce se întâmplă într-o poză care este la mărime mică pe un smartphone.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod