Ce greșeli faci când te epilezi. Evită-le!



4. Te grăbești să te epilezi

Chiar dacă nu te epilezi cu pielea uscată, s-ar putea să grăbești procesul epilatului. Acesta nu este o experiență distractivă, probabil că faci acest lucru de prea mult timp, deci este logic să îți dorești să accelerezi procesul. Un sondaj realizat de compania Ecestunal a descoperit cât timp ne dedicăm pentru a scăpa de părul corporal: 72 de zile. Însă este nevoie de mai mult timp. Este mai probabil să te rănești, să îți iriți pielea sau să omiți porțiuni de piele atunci când te grăbești.



5. Uiți să te speli înainte de epilat

Dacă ai de gând să te epilezi cu spumă sau cremă de ras, chiar e nevoie să te speli întâi? Ar putea părea un pas inutil, dar când te gândești cu adevărat la asta, are sens. Folosești o lamă ascuțită pe pielea ta, iar dacă pielea este murdară, ce crezi că se va întâmpla? Rutina de epilat ar trebui să înceapă cu apă și săpun. Acesta este, în esență, modul în care îți pregătești pielea pentru un bărbierit. Spălarea pielii și părului cu apă caldă și un săpun delicat înmoaie părul și pielea.
Deci totul se reduce la acest lucru. Dacă vrei să ai picioarele fine și curate, nu îți poți permite să renunți la spălat.

6. Te epilezi în direcția greșită

Este important să te razi în direcția în care crește părul, pentru a preveni problemele. Înseamnă că ar trebui să te razi în jos pe picior. În acest caz, de ce se epilează atât de multe femei în direcția opusă și nu în cea recomandată? Probabil pentru un epilat mai îndeaproape. Însă această practică nu face decât să crească riscul de a te tăia și de a-ți irita pielea.
Însă persoanele cu pielea foarte sensibilă nu ar trebui să se radă împotriva direcției de creștere a părului.

7. Folosești săpun atunci când rămâi fără cremă de ras

Poate fi tentant să iei săpunul atunci când îți dai seama că s-a terminat crema de ras, dar asta nu înseamnă că este o idee bună. Săpunul este departe de a fi un înlocuitor viabil pentru spuma sau gelul de ras. Nu creează o lubrifiere sufientă pentru ca aparatul de ras să poată aluneca cu ușurință pe piele, ceea ce poate crește riscul tăieturilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod