Ce este pielea „de sticlă” și cum să o obții și tu

Au trecut câțiva ani de când produsele cosmetice coreene au intrat în „radarul” utilizatoarelor de Twitter și Instagram, iar pielea „de sticlă” sau „glass skin” exercită o fascinație intensă. Selfie-urile care o demonstrează au devenit virale. Află cum o obții și tu.
Ingredientele cu nume complicate sau neobișnuite, măștile și îngrijirea complexă a tenului au fost aduse odată cu popularizarea ritualului de tip coreean în domeniul cosmeticelor. Datorită lui Ellie Choi, makeup artist, pielea „de sticlă” a devenit un trend extrem de apreciat. Nu este deloc ușor de obținut și semnifică o piele netedă, translucidă, fără niciun fel de imperfecțiuni.

 
Ce este pielea „de sticlă”?

„Este o expresie care desemnează tenul excepțional de neted, catifelat, cu o nuanță uniformă și un luciu special, care îi dă aspectul de transparență”, spune Jude Chao, blogger și expert în îngrijirea coreeană a tenului. „Este pur și simplu un mod elegant de a descrie pielea perfectă. Obiectivul este realizarea unei hidratări ideale, dar în același timp cu o consistență ușoară, încât să se obțină un luciu transparent, ca și cum pielea se reflectă în ea însăși. Acest gen de îngrijire dă tenului o strălucire tinerească, care iluminează trăsăturile din interior”, spune Sheryll Donerson, blogger și expert în produsele cosmetice coreene.

 
Ritualul de îngrijire pentru pielea de „sticlă”

Deși unele trenduri de frumusețe se focalizează pe un anumit produs care promite rezultate vizibile, obținerea pielii „de sticlă” necesită o abordare multi-dimensională. „Suprafața pielii trebuie să fie foarte netedă, fără umflături sau zone descuamate ori aspre.
Imediat sub suprafața pielii ar trebui să fie apă pentru a crea aspectul catifelat și cu luciu discret, care atrage și reflectă lumina. În plus, pielea trebuie să fie fermă”
, explică Jude Chao.
„Vei avea nevoie de un produs de curățare, apoi o loțiune tonică, un ser, un produs pentru exfoliere și o formulă foarte hidratantă la final”, spune Donerson. Și pentru că hidratarea reprezintă baza acestui ritual de îngrijire este recomandat să alegi produse care conțin acid hialuronic și glicerină și să iei în calcul utilizarea mai multor straturi din același produs pentru hidratare sau crearea unor straturi din mai multe produse.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a avea și tu pielea „de sticlă”:

 
1. Curățarea dublă

În ritualul asiatic de înfrumusețare se pornește de la conceptul de curățare dublă. Nu se pot aplica produsele decât pe o piele perfect curată, după cum și un tablou are drept punct de plecare o pânză imaculată. Acest lucru este extrem de important mai ales dacă pielea ta a colectat praf, machiaj, sebum și particule poluante din aer de-a lungul zilei. Începe cu un ulei sau o apă micelară pentru prima etapă de curățare, apoi continuă cu o cremă sau o spumă pentru curățarea feței.

 
2. Exfolierea

Nu poți avea o piele netedă și sănătoasă dacă nu o exfoliezi. „Indiferent dacă alegi un exfoliant cu particule abrazive cum ar fi coaja de nucă sau dacă optezi pentru unul chimic cum ar fi acidul glicolic sau lactic, acest pas va îndepărta stratul de celule moarte care dau tenului un aspect tern și astupă porii.
Nu exagera, însă. Folosește produsul de 2-3 ori pe săptămână pentru a evita iritațiile sau înroșirea”
, recomandă dr. David Pollock, dermatolog.

 
3. Loțiunea tonică

Loțiunile tonice tradiționale sunt de obicei ignorate pentru că majoritatea femeilor consideră că usucă pielea, dar îngrijirea coreană le acordă un rol foarte diferit. Sunt formulate cu ingrediente care revigorează și stimulează hidratarea pielii cum ar fi ceaiul verde, ginsengul sau apele florale. Sunt aplicate atât pentru a echilibra pH-ul pielii, cât și pentru a favoriza absorbția optimă a produselor care vor fi aplicate în continuare. „Straturile succesive sunt secretul aspectului de sticlă al pielii, fiind necesare 7 straturi în acest caz”, explică Jude Chao.

 
4. Adaugă o esență

Esențele sunt o variantă de ser mai puțin concentrată, cu o consistență foarte ușoară și un conținut ridicat de apă. Sunt tratamente care rezolvă probleme specifice ale pielii, de exemplu petele pigmentare sau roșeața, iar hidratarea în plus este un beneficiu suplimentar.

 
5. Serul

În continuare trebuie să tratezi tenul cu ajutorul unui ser. Varianta coreană va fi mereu ambalată în fiole care conțin ingrediente active care rezolvă simultan mai multe probleme ale pielii.
„Ingredientele active reduc semnele îmbătrânirii, stimulează producția de colagen, creează un aspect ferm, reduc porii și uniformizează nuanța pielii”, spune dr. Pollock. Unele fiole sunt create pentru a fi folosite un interval definit pentru a rezolva probleme specifice, dar pentru utilizarea zilnică este recomandat să alegi un ser pe bază de ceramide, vitamina E și acid hialuronic. „Pentru fermitate vitamina C și retinoizii asigură creșterea nivelului de colagen în mod eficient”, spune Jude Chao.

 
6. Hidratează

Hidratarea trebuie să facă parte din orice variantă de îngrijire a pielii, cu atât mai mult dacă vrei să obții un aspect luminos și radiant, fără să creezi un luciu inestetic, ci oprindu-te în momentul în care pielea pare aproape transparentă. Gotu kola sau centella asiatica sunt ingrediente foarte utile, cu proprietăți anti-aging, de vindecare și menținere a stratului de protecție al pielii.

 
7. Sigilează totul cu o mască

Este soluția ideală pentru a maximiza efectele obținute și a elimina orice semn de oboseală de pe chipul tău.

 
Crema de ochi, esențială în orice moment

Chair dacă scopul acestui ritual este obținerea pielii cu aspect „de sticlă” la nivelul feței nu trebuie să uiți nici de zona ochilor. La fel ca în orice altă zi trebuie să aplici o cremă sau un ser special pentru zona sensibilă din jurul ochilor, care poate fi mai uscată decât restul feței.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod