Ce este crema cu uree și cum te ajută să tratezi pielea uscată

Ce este crema cu uree și cum te ajută să tratezi pielea uscată

Călcâiele crăpate, tălpile uscate și mâinile aspre au toate o rezolvare rapidă și simplă: crema cu uree. Ureea este un ingredient care tratează eficient pielea uscată și te ajută să-i redai sănătatea.
Iată ce ar trebui să știi despre acest ingredient:

Ce este ureea?


Ureea este folosită pentru a trata pielea uscată cauzată de probleme precum eczeme, psoriazis sau calusuri. Uneori este utilizată și pentru a trata probleme ale unghiilor, precum colțurile crescute în piele. În unele cazuri, ureea poate fi folosită și pentru a îndepărta țesutul mort și a grăbi vindecarea rănilor. Această substanță are efect keratolitic. Crește nivelul hidratării din piele dizolvând cheratina din stratul superior al pielii. Astfel ajută la eliminarea celulelor moarte de piele și la eliminarea efectului de piele uscată.

Cum să folosești crema cu uree


Este important de reținut faptul că o cremă cu uree este considerată medicament. Se poate cumpăra de obicei din farmacii și trebuie utilizată numai așa cum recomandă medicul sau farmacistul.
Urmează întotdeauna indicațiile din prospect sau de pe ambalaj. Aplică pe zona de piele afectată de până la maximum trei ori pe zi. Masează bine zona pe care ai aplicat pentru ca produsul să intre în piele. Spală-te pe mâini dacă nu mâinile sunt cele pe care vrei să le tratezi.

Aplică o cremă cu uree numai pe piele sau unghii. Evită zonele sensibile precum orchii, buzele, mucoasele sau zona inghinală. Crema cu uree nu ar trebui aplicată pe față. Este important să o folosești cu regularitate pentru a putea observa efectele sale benefice.

Ce efecte secundare are crema cu uree?


Senzațiile de arsură, mâncărime, inroșire sau iritație pot să apară atunci când folosești crema cu uree. Cu cât concentrația de uree este mai mare, cu atât efectele secundare pot fi mai puternice.
În ciuda acestui lucru, de obicei cele mai multe persoane nu se confruntă cu efecte secundare majore atunci când utilizează crema cu uree.

Reacțiile alergice grave la acest produs sunt rare. Cu toate acestea, ar trebui să nu-l mai folosești dacă observi simptomele unei reacții alergice serioase precum iritație, mâncărime, arsură, umflare (în special la nivelul feței și gâtului), amețeală, dificultăți de respirație.

Cum te ajută crema cu uree să ai o piele catifelată


Crema cu uree este deosebit de benefică în cazul persoanelor care se confruntă cu piele uscată. Este un tratament eficient care dă rezultate încă de la primele aplicări. De obicei, este folosită pentru a trata zonele cu piele foarte uscată sau crăpată, așa cum sunt călcâiele.
Aplică cu regularitate cremă cu uree pe călcâie după ce te-ai spălat și ai folosit o piatră sau pilă pentru călcâie. Este de preferat să aplici crema cu uree pe călcâie seara, înainte de culcare. În acest fel produsul va acționa pe toată durata nopții și va elimina excesul de piele moartă. După ce pielea călcâielor a devenit catifelată, este necesar să reaplici crema cu uree de două ori pe săptămâni pentru a o menține hidratată și a evita crăparea călcâielor.

Evită să folosești crema cu uree pe călcâiele foarte crăpate, care prezintă răni. Ureea poate crea o senzație de arsură și nu este recomandată în acest caz. Discută cu medicul despre cel mai bun tratament pentru tine dacă te confrunți cu crăpături adânci, care sângerează.  

Crema cu uree poate fi folosită și pentru a trata pielea uscată și crăpată a mâinilor sau zonele de piele uscată de pe coate sau genunchi.
Nu aplica niciodată cremă cu uree pe față sau buze. Este un ingredient iritant, care nu este potrivit pentru pielea sensibilă a feței sau buzelor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod