Ce cred dermatologii despre măștile naturale făcute acasă?

Atunci când cauți "măști naturale făcute acasă" pe internet, găsești o multitudine de rețete, fotografii și tutoriale.
Cu siguranță, măștile naturale făcute acasă reprezintă un subiect care prezintă interes. O parte din popularitatea acestor măști este datorată evidențierii beneficiilor ingredientelor naturale în domeniul cosmetic. Femeile oferă o importanță mai mare ingredientelor care le aplică pe față și, de cele mai multe ori, vor să fie cât mai naturale.

Adevărul despre măștile naturale făcute acasă


Un dermatolog din Los Angeles, Karyn Grossman, a dezlăluit că pacienții săi preferă aceste măști, deoarece conțin ingrediente proaspete și naturale. Iar dacă preferi să pui avocado pe față și nu în salate, ai sprijinul dermatologilor, care sunt de acord cu măștile naturale făcute în propria bucătărie.
Acestea sunt ușor de preparat, ieftine și la fel de eficiente precum măștile tradiționale regăsite în farmacii sau în magazinele de cosmetice, după cum afirmă dermatologul Francesca Fusco din New York. În plus, acestea pot fi personalizate. În locul folosirii ingredientelor exacte dintr-o mască, poți adăuga și potrivi ingrediente în funcție de tipul tău de piele. Însă nu poți să prepari chiar toate tipurile de măști pentru față. Dacă vrei o mască pentru lifting facial, nu ai noroc. Dar dacă ești în căutarea unei măști pentru strângerea porilor, o piele strălucitoare sau mai fină, ai o mulțime de posibilități în ceea ce privește măștile naturale.

Cel mai mare dezavantaj al acestor tratamente naturale este faptul că nu a fost testată siguranța lor.
Cu toate acestea, nu există atât de multe daune pe care le poți face, dacă ești atentă la ingrediente, după cum afirmă dermatologul Grossman. Singurele probleme pe care le-a observat în practica sa au fost pielea pătată de turmenic (care se îngălbenește temporar), exfolierea excesivă și o reacție alergică a unui pacient care a decis să adauge propriul acid în mască. În cazul în care pielea se simte ciudat în orice moment, clătește-o cu apă și aplică un ingrediente care calmează pielea, cum ar fi ulei de nucă de cocos sau aloe vera, pentru a reduce roșeața și iritațiile.

Cele mai bune măști pentru față care se pot prepara acasă conțin o combinație de ingrediente.
Alege baza unei măști de față în funcție de tipul tău de piele. Apoi, ai posibilitatea să adaugi ingrediente extra în funcție de ce vrei să tratezi. Tipul normal de piele se înțelege bine cu măștile pe bază de iaurt, lapte, smântână sau albuș de ou. Tenul uscat poate fi ajutat de măștile cu uleiuri de nucă de cocos, avocado sau de măsline. Iar tenul gras poate fi ajutat de ingrediente precum zeamă de lămâie, cidru de mere, bentonită. Când vine vorba de o mască pentru ochi, nu poți da greș niciodată cu pliculețele de ceai verde sau de mușețel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod