Femeie cu ceapă în mână

Ce beneficii are sucul de ceapă pentru păr

Poate că nu ţi se pare deloc tentantă ideea de a aplica ceapă pe păr... Dar acest remediu natural, încercat de tot mai multe persoane, are un efect extraordinar asupra creşterii părului.

Sucul de ceapă este folosit pentru a trata căderea părului şi pentru a stimula creşterea părului atunci când este aplicat pe scalp.


Potrivit unui studiu publicat în 2002 de Journal of Dermatology, citat de quora.com, s-a dovedit că sucul de ceapă are rezultate în tratarea unei afecţiuni autoimune numite alopecie areată, care se manifestă prin căderea completă a părului pe zone restrânse ale scalpului. În cazul a 84% dintre cei care au participat la studiu, şi care au aplicat suc de ceapă pe scalp de două ori pe zi, a fost observată o rată de creştere mai rapidă a părului comparativ cu cei care nu au folosit suc de ceapă.

Rata de succes a fost mai mare în cazul bărbaţilor decât în cazul femeilor.

 

Beneficii ale sucului de ceapa pentru par

 
Ceapa este bogată în sulf, un mineral esenţial pentru sănătatea părului. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la o mai bună oxigenare a rădăcinilor firelor de păr, dar şi un transport adecvat de substanţe nutritive la rădăcini. Ceapa are şi proprietăţi antibacteriene, fapt care ajută la tratarea posibilelor infecţii ale scalpului care pot contribui la căderea părului. Pe de altă parte, conţine o enzimă numită catalază, care este un puternic antioxidant ce previne albirea prematură a firelor de păr.

 

Cum să foloseşti sucul de ceapă pentru păr


În tratamentele pentru scalp se foloseşte numai sucul de ceapă, nu şi pulpa. Îl poţi obţine astfel: curăţă patru cepe galbene, de dimensiuni potrivite.
Spală-le, apoi pune-le în blender şi toacă-le mărunt. După ce s-au transformat în pastă, foloseşte o strecurătoare sau un tifon pentru a separa sucul de pulpa de ceapă. De asemenea, poţi folosi şi un aparat special pentru extragerea sucului din fructe şi legume.

Aplică sucul de ceapă pe scalp, insistând asupra zonelor unde părul este mai rar. Dacă vrei să aplici pe toată suprafaţa scalpului, trasează cărări cu un pieptene şi aplică la rădăcini cu ajutorul unui tifon înmuiat în sucul de ceapă. Lasă-l să acţioneze timp de 15 minute sau mai mult, dacă poţi tolera mirosul.
Spală-te pe cap cu un şampon pentru scalp sensibil sau un şampon pentru copii.

Mască de păr cu miere şi suc de ceapă


Amestecă un sfert de cană cu suc de ceapă şi o lingură cu miere. Poţi adapta cantităţile în funcţie de lungimea părului tău.

Aplică amestecul pe scalp şi păr şi lasă-l să acţioneze timp de jumătate de oră. Poţi dormi cu această mască pe cap dacă foloseşti o cască pentru duş pentru a-ţi acoperi foarte bine părul. Spală-te apoi cu un şampon delicat.

Pentru că este un tratament naturist, este nevoie de răbdare pentru ca rezultatele să devină vizibile. De asemenea, este nevoie de consecvenţă. Foloseşte sucul de ceapă pentru păr de cel puţin trei ori pe săptămână.

Ceapa este un iritant pentru ochi, prin urmare ai grijă să nu atingi zona ochilor cu mâinile după ce ai aplicat sucul de ceapă pentru păr. Pentru a evita iritarea şi lăcrimarea ochilor, aplică sucul într-o cameră în care poţi lăsa fereastra deschisă.

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod