Care sunt cauzele porilor dilataţi şi cum poţi scăpa de ei

Majoritatea femeilor sunt în stare de orice pentru a ascunde porii dilataţi, dar nu se concentrează pe rezolvarea problemei pe termen lung.
Pe lângă produsele cosmetice potrivite tipului tău de ten, demachierea în fiecare seară şi monitorizatul în oglindă, e necesară şi utilizarea măştilor şi scruburilor. Cu toate acestea, pentru a rezolva problema porilor dilataţi, trebuie să alegi o abordare integranta.

Porii produc o substanţă numită sebum. Este necesar ca pielea să fie hidratată şi saturată cu oxigen. De asemenea, aceştia ajută la absorbţia ingredientelor sănătoase din cosmetice. Dar dacă pielea produce prea mult sebum şi nu este îngrijită corect, porii se dilată şi acumulează murdărie, ceea ce poate duce la acnee.

Care sunt cauzele porilor dilataţi?


Excesul de producţie de sebum. Acest lucru poate fi cauzat de o alimentaţie proastă, de stres, de expunerea la soare fără protecţie, de îngrijirea incorectă a pielii sau de cosmeticele comedogene.

Scăderea elasticităţii. Odată cu înaintarea în vârstă, producţia de colagen încetineşte, pielea devine mai puţin elastică, iar porii par mai mari.
Deteriorările cauzate de expunerea la soare fără protecţie conduc, de asemenea, la distrugerea colagenului.

Gena. Oamenii de ştiinţă au descoperit că porii unei femei asiatice nu se schimbă mult odată cu vârsta, în timp de porii unei femei indiene sunt predispuşi să se dilate. Nu poţi schimba genele, dar dacă schimbi abordarea cu privire la ritualul de îngrijire a pielii şi ai grijă la alimentaţie, pielea ta va arăta mai bine.

Ce este de făcut?


Redu producţia de sebum. Schimbă-ţi dieta, procedurile de îngrijire a pielii şi ingredientele cosmeticelor.

Protejează-ţi pielea împotriva distrugerii colagelului prin utilizarea protecţiei solare în fiecare zi.

Opreşte porii din dilatare, curăţând pielea cu regularitate, hidratând-o şi folosind cosmetice non-comedogene.

Iată la ce trebuie să fii atentă:


Alimentaţia corectă

Dacă tenul tău se îngraşă la doar 1 oră după îngrijirea de dimineaţă, înseamnă că pielea ta produce prea mult sebum.

E necesar să reduci numărul de carbohidraţi pe care îi consumi. Zahărul, pâinea albă, orezul alb şi alte alimente cu un indice glicemic ridicat fac ca pielea să producă mai mult sebum, iar porii se blochează, ceea ce poate duce la acnee.


Adaugă ierburi şi condimente în mâncare. Scorţişoara, oregano, cuişoare, ghimbir şi usturoi, toate acestea împiedică procesele care duc la îmbătrânirea pielii şi scăderea elasticităţii.

Bea ceai verde. Acesta conţine polifenoli care scad producţia de sebum şi ajută la reducerea acneei.

Mănâncă mai mult peşte şi legume. Acestea scad riscurile apariţiei acneei.

Curăţarea şi hidratarea

Pielea cu pori dilataţi trebuie să fie curăţată şi hidratată de două ori pe zi. Rămăşiţele cosmetice, celulele moarte ale pielii şi murdăria blochează porii. După curăţarea pielii, trebuie să o hidratezi cu un produs care te protejează de razele UV, de murdărie şi care e benefică elasticităţii.

Foloseşte un peeling care conţine acid salicilic (până la 1%), acid glicolic sau acid lactic (2-5%), deoarece acestea stimulează regenerarea celulelor și ajută la menținerea porilor curaţi.

Nu utiliza scruburi. Particulele abrazive pot deteriora pielea şi pot provoca inflamaţii care pot duce la dilatarea porilor.


Foloseşte geluri de curăţare a tenului. Gelurile sunt mai bune pentru pielea grasă decât loţiunile.

Nu te spăla pe faţă cu săpun obişnuit. Aciditatea săpunului este de 8 până la 10 pe scara pH-ului, astfel încât poate distrge stratul protector al pielii, ceea ce va conduce la o creştere a producţiei de sebum. Poţi utiliza produse cu un pH nu mai mare de 5,5.

Spală-ţi faţa undeva între orele 12:00 - 16:00. În acest moment al zilei, pielea produce mai mult sebum, motiv pentru care adesea observăm cum ea devine uleioasă la mijlocul zilei.

Foloseşte protecţie solară, deoarece, dacă nu, razele UV vor distruge colagenul, iar aceasta îşi va pierde elasticitatea.

Foloseşte o cremă sau un gel pe bază de apă deoarece hidratează pielea fără a bloca porii.

Cosmetice sigure

Cosmeticele sunt comedogene dacă conţin ingrediente care pot bloca porii precum: ceara, uleiuri, talc şi alte componente similare. Pielea cu pori dilataţi necesită produse care reduc producţia de sebum.


Componente utile în produsele cosmetice:

Acidul nordihidroguaiaretic şi sarcozina. Reduc producţia de sebum.

Niacinamidă, gluconat de zinc, sulfat de zinc, cofeină, biotină și extract de scoarță de Enantia chlorantha. Toate acestea reglează funcția glandelor sudoripare.

Componente de evitat în produsele cosmetice:

Talcul blochează porii. Se recomandă mai degrabă folosirea produselor pe bază de minerale.

Alcoolul usucă pielea şi întrerupe procesul natural de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii.

Uleiul mineral, deoarece este o componentă comedogenă a multor produse cosmetice.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod