Bronz organic, fara soare sau solar

Iti este teama de efectele razelor ultraviolete asupra pielii tale? Oricat de mult ti-ai dori o piele aramie, perfect bronzata, trebuie sa iei in considerare si riscurile la care te supui daca te expui la soare sau solar.
Iti este teama de efectele razelor ultraviolete asupra pielii tale? Oricat de mult ti-ai dori o piele aramie, perfect bronzata, trebuie sa iei in considerare si riscurile la care te supui daca te expui la soare sau solar.

O metoda ceva mai delicata cu pielea ta este bronzarea organica, efectuata prin pulverizarea unei solutii organice pe suprafata pielii.

Majoritatea solutiilor de bronzare organica functioneaza pe baza unui ingredient numit dihidroxiacetona (DHA). DHA este un tip de zahar extras in mod natural din plante precum trestia de zahar sau sfecla, dar mai poate fi obtinut si din fermentarea glicerinei.

DHA interactioneaza cu celulele moarte de la suprafata pielii, aflate in stratum corneum al epidermului, ceea ce are ca rezultat colorarea pielii.

Acest tip de bronzare este numita organica pentru ca in compozitia solutiei folosite pentru colorarea pielii exista ingrediente obtinute din agricultura organica, fiind limitata astfel cantiatea de pesticide si alte substante nocive.

Bronzarea organica se realizeaza in saloanele de infrumusetare, tot mai multe astfel de centre fiind interesate sa adopte acest stil "noninvaziv" de bronzare.

"Bronzul reprezinta prima reactie de aparare a organismului in fata razelor ultraviolete.
Pielea produce mai mult pigment, care absoarbe radiatiile solare, constituindu-se intr-o bariera impotriva penetrarii mai adanci a acestora
", declara Andra Muscalu, medic dermatolog. De aceea, unul dintre cele mai importante avantaje ale bronzarii organice este evitarea efectului nociv al razelor UV, in comparatie cu bronzarea clasica, la soare sau la solar.

Pe de alta parte, unele dintre ingredientele folosite in solutiile pentru bronzare organica au efecte benefice asupra pielii. Un exemplu este extractul de Aloe Vera, care hidrateaza pielea si ii ofera suplete.

Bronzarea organica la un salon se realizeaza de obicei in trei pasi:

Pasul 1 - Exfoliere


Exfolierea este primul pas in aplicarea bronzantului organic. In acest mod se indeparteaza o mare parte din celulele moarte de la suprafata pielii, ceea ce  prelungeste considerabil durata de viata a bronzului.


Inainte de a merge la centrul de infrumusetare pentru o sedinta de bronzare organica, nu folosi lotiune sau crema de corp, deodorant sau parfum. Astfel de produse cosmetice pot acoperi pielea cu un film care blocheaza patrunderea bronzantului.

Pasul 2 - Pulverizare


Pasul doi este aplicarea lotiunii bronzante pe intreg corpul, prin pulverizare cu ajutorul unui pistol special. Solutia de bronzare se va fixa pe piele, dar efectul total al bronzarii va putea fi vizibil la aproximativ opt ore de la pulverizare.

Pasul 3 - Uscare


Dupa aplicarea lotiunii, specialistul va folosi un pistol special pentru a grabi uscarea lotiunii. Lotiunea bronzanta va adera complet pe piele, deci chiar imediat dupa sedinta de bronzare te poti imbraca.

Solutia organica de bronzare are nevoie de aproximativ opt ore pentru a patrude in totalitate in piele si pentru a oferi un bronz complet.

De aceea, nu este recomandat sa faci dus timp de 8 - 10 ore dupa efectuarea sedintei de bronzare. Bronzul obtinut prin aceasta metoda dureaza in jur de 7 - 10 zile.

 

Descopera pe Eva City care sunt centrele de infrumusetare din orasul tau in care te poti bronza organic.

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Violet Sun Studio pe 2 Nov 2011, 14:29
    Bronz Solar, Bronzare Organica

    Parerea mea este ca bronzul la solar nu are dezavantaje decat daca abuzezi si mergi in fiecare zi, in rest poti obtine o piele frumoasa daca o hidratezi inainte de solar fara sa ai probleme de piele. Bineinteles daca ai interzis de la dermatolog datorita unei probleme de sanatate este exclus solarul, dar ramane bronzarea organica. Bronzul la solar inseamna raze UV controlate, nu necontrolate cum este in cazul soarelui natural. Bronzarea organica este putin mai greu de intretinut din cauza faptului ca se curata acea solutie in 7-11 zile in functie de stilul de viata al fiecareia. O domnisoara spunea mai sus ca i s-a luat in 2 zile. Asta ori este din cauza solutiei proaste pe care o folosea salonul respectiv, ori din cauza stilului tau de viata. De exemplu: daca faci sport mult, transpiri zilnic e normal ca acea solutie sa iasa din piele, sau dak iti exfoliezi des pielea cu atat se duce mai repede si solutia DHA. In mare parte conteaza produsele folosite de fiecare salon! Acest tip de bronzare exista cel putin in Bucuresti unde ne desfasuram noi activitatea, in foarte multe locuri. Nu vreau sa fac reclama salonului meu dar o simpla cauta pe google iti va afisa o multime de saloane pentru bronzare, majoritatea din Bucuresti.

    1
    0

  • verenadoll pe 29 Mai 2010, 22:41
    produs bio

    Buna! Dupa ce m-am bronzat un pic la mare am vrut sa pastrez acest lucru cat mai mult timp, asadar o prietena mi-a recomandat o pudra bronzanta de la Nvey Eco, este o pudra bio care se aseza foarte bine pe ten si foarte mult timp am folosit-o pastrandu-mi aspectul.

    1
    1

  • bebe pe 5 Mai 2010, 22:06
    eu nu am fost multumita

    buna, da! eu mi-am facut. dupa ce am studiat destul de mult problema...am ales...si am fost. dupa ce mi s-a aplicat "solutia" am stat cam 10-15 min dezbracata :(...oricum stiam ca trebuie sa ma duc cu haine largi si cat mai inchise la culoare (pot ramane urme pe haine). mi s-a spus ca nu trebuie sa fac dus 8h...dupa cele 8-9 h trecute de la "manopera" trebuie sa fac un dus, dar fara peeling...si "ceea ce va ramane dupa dus, acela va fi bronzul dvs timp de 7 zile"...intr-adevar in orele care au urmat pana la dus am observat diferenta (la fel si cei din jurul meu)...dupa dus, s-a mai mentinut "o urma" de bronz timp de maxim 2 zile...am fost foarte dezamagita...m-am gandit sa incerc alt salon, dar nu cred ca se merita, mai ales ca vine vara si tendinta este sa ne imbracam in culori cat mai deschise, nu vreau sa am vreo surpriza daca transpir...asa ca m-am intors la ...solar...care dupa parerea mea este mai putin daunator decat soarele (cel putin in zilele noastre)

    1
    1

  • vivi pe 5 Mai 2010, 10:09
    si-a facut cineva?

    ceva impresii? se curata pe haine apoi? ma refer in alea 7-10 cat tine bronzul, ca la ce am mai folosit eu pe acasa se curata mereu pe haine.

    1
    0

  • URSULET21 pe 5 Mai 2010, 09:48
    ?

    unde se poate face acest tip de bronzare?

    1
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod