Ascunde radacinile crescute

Ascunde rădăcinile crescute. Cele mai eficiente trucuri

Să te vopsești singură, acasă, nu este întotdeauna o opțiune bună, mai ales dacă ai o culoare complexă care poate fi obținută numai la salon. În acest caz, cea mai bună soluție este să ascunzi rădăcinile crescute în perioada de izolare și să mergi la salon atunci când este permis.
Din fericire, există trucuri utile pentru a ascunde rădăcinile crescute. Trebuie să apelezi la soluții temporare pentru colorarea rădăcinilor și să adopți coafuri care le maschează.

Iată ce poți face pentru a ascunde rădăcinile crescute:


Folosește un spray pentru a ascunde rădăcinile crescute


Spray-urile special concepute pentru colorarea rădăcinilor sunt o opțiune simplă și la îndemână. Sunt disponibile într-o gamă variată de nuanțe, astfel că sunt șanse mari să găsești exact culoarea care ți se potrivește perfect. Un spray pentru colorarea rădăcinilor se pulverizează pur și simplu pe rădăcini, de-a lungul cărării. Trebuie să trasezi cărări drepte cu un pieptăn și apoi să pulverizezi de la distanța specificată pe ambalajul produsului.
Spray-ul pentru colorarea rădăcinilor rezista de obicei până la prima spălare.

Este mai ușor să folosești un astfel de produs dacă ai părul de culoare închisă și vrei să ascunzi zona crescută și firele albe. Însă rezultatele nu sunt la fel de bune dacă ai părul blond și rădăcinile de culoare închisă. Spray-ul nu va putea acoperi zonele închise la fel de bine și diferența dintre rădăcinile brunete și părul blond va fi în continuare vizibilă.
 

Încearcă un șampon nuanțator


Șampoanele nuanțatoare conțin pigmenți care aderă superficial de suprafața firelor de păr. Spre deosebire de vopseaua permanentă, acești pigmenți nu pătrund în interiorul firelor și sunt eliminați după două, trei spălări.
Un șampon nuanțator te va ajuta să ascunzi rădăcinile crescute fără să-ți afecteze culoarea părului pe termen lung. Va masca firele de păr crescute și îți va oferi o culoare asemănătoare cu cea a părului tău, în funcție de nuanța pe care o alegi. La fel ca și în cazul spray-ului pentru rădăcini, vopseaua temporară nu poate camufla diferența dintre rădăcinile închise la culoare și părul blond pe lungime. În această situație este necesară decolorarea, pe care o poți realiza în condiții sigure numai în saloanele de înfrumusețare.

Aplică pudră de talc sau șampon uscat dacă ești blondă


Un truc eficient pentru blonde este aplicarea pudrei de talc pe rădăcini. Este suficient să presari puțină pudră de talc la nivelul rădăcinilor pentru a estompa diferența dintre părul blond și rădăcinile mai închise la culoare.
Pudra de talc nu maschează complet rădăcinile crescute, dar reușește să reducă într-o oarecare măsură diferența de culoare. Același efect îl vei obține și dacă folosești un șampon uscat, care la rândul său conține o pulbere albă ce poate estompa rădăcinile crescute. Un avantaj al acestei metode este acela că vei avea un păr cu aspect curat pentru mai multe zile și nu vei mai fi nevoită să te speli la fel de des pe cap. Însă este important să aplici cu moderație pudra de talc și șamponul uscat, pentru a evita acumularea de produs care ar putea să blocheze foliculii de păr.




Schimbă cărarea


Partea pe care îți trasezi de obicei cărarea va face ca rădăcinile crescute să fie și mai vizibile.
De aceea, un truc simplu de a ascunde rădăcinile crescute este să schimbi partea pe care îți faci cărarea. Nu doar că vei camufla rădăcinile, dar în același timp îi vei oferi părului tău mai mult volum. Și coafurile împletite, cozile înalte sau cocurile au același efect de camuflare a rădăcinilor.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod