Ar trebui să-ți lași unghiile să respire între manichiuri? Ce spun specialiștii

Ar trebui să-ți lași unghiile să respire între manichiuri? Ce spun specialiștii

Te-ai întrebat vreodată dacă este cazul să faci o pauză între două manichiuri?
Unghiile tale au nevoie să "respire" și prin urmare să nu fie acoperite cu ojă?  Experții citați de bravotv.com îți pot oferi câteva răspunsuri.

"Unghiile nu au nevoie să 'respire'", spune medicul dermatolog și specialist în unghii Dana Stern. "Este un mit! Unghiile își primesc nutrieții și oxigenul prin circulația sanguină, nu prin aer", adaugă specialistul.

"Dacă găsești în comerț ojă care spune că îți lasă unghiile să respire, este o păcăleală", adaugă și nail artistul Cass Marie.

"Cel mai important lucru de care trebuie să-ți amintești este acela de a menține unghiile hidratate", adaugă Cass Marie, care la rândul său folosește cu regularitate oja și schimbă culoarea unghiilor la câteva zile.
Aceasta mai spune că aplică ulei pentru cuticule în fiecare noapte, înainte de culcare.

"Scurtarea cu regularitate a unghiilor și hrănirea cuticulelor vor îmbunătăți aspectul general al unei manichiuri", spune specialista Nina Werman. 

Uneori, oja poate avea un rol protector pentru unghii și le poate ajuta să crească mai lungi și să fie mai rezistente.
"Oja potrivită poate fi benefică pentru unghii", declară dermatologul Dana Stern, care recomandă folosirea unei oje care nu conține substanțe toxice. "Oja împiedică unghia să absoarbă apă și are astfel un efect protector. În același timp, ține împreună celulele care formează unghia, prevening ruperea. Oja este o alegere bună și în cazul celor care au obiceiul să-și roadă unghiile, putând să reducă acest tic", mai spune medicul.

Dacă porți zilnic oja pe unghii și nu te confrunți cu probleme ale unghiilor, atunci nu ai motive să faci pauze.
Dar în unele cazuri oja poate avea efecte secundare, în special dacă alegi produse ce conține substanțe toxice periculoase. Iată câteva dintre problemele cu care te poți confrunta din cauza ojei:

Unghii fragile

Această problemă ar putea să apară din cauza acetonei cu care îți cureți unghile și care sunt "solvenți ce au tendința de a usca excesiv unghiile", spune medicul. Uleiul pentru cuticule te va ajuta să reduci acest efect. Folosește un dizolvant pentru ojă care are o formulă delicată și nu afectează unghiile.

Granulațiile de cheratină

"Acestea apar când oja este îndepărtată de pe unghii. Împreună cu oja este eliminat și stratul superior de celule ale unghiei, lăsând o suprafață neuniformă, albă și aspră.
Petele vor crește odată cu unghia și se vor estompa în timp", mai spune medicul.

Îngălbenirea unghiilor

Un base coat de calitate bună va proteja unghiile de efectul de îngălbenire dat de ojă, dar în cazul unor persoane unghiile au o structură mai poroasă și sunt predispuse la îngălbenire. De asemenea, cu cât o ojă este mai închisă la culoare, cu atât unghiile sunt mai predispuse să se îngălbenească. 

Și acetona joacă un rol major în acest proces. "Acetona dizolvă oja și face pigmenții să se scurgă și să pătrundă în unghie. Acesta este motivul pentru care vei vedea o îngălbenire mai pronunțată în cazul manichiurii cu gel, pentru care este necesară înmuierea unghiilor timp de zece minute în acetonă", spune dermatologul.

O soluție recomandată de nail artistul Cass Marie pentru unghiile îngălbenite este folosirea unei periuțe de dinți și unei cantități mici de pastă de dinți pentru albire cu care să-ți freci unghiile imediat după îndepărtarea ojei.
Aplică apoi un ulei pentru cuticule cu care să-ți masezi unghiile.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod